• Business

    Παραιτήθηκε ο Μπενίσης από την ΕΥΔΑΠ

    • NewsRoom
    Γιάννης Μπενίσης. CEO ΕΥΔΑΠ

    Γιάννης Μπενίσης. Επικεφαλής ΕΥΔΑΠ


    Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ο Γ. Μπενίσης με επιστολή του προς τους εργαζόμενους.  Όπως αναφέρει στις 26 Ιουνίου λήγει η θητεία του Δ.Σ.  Καθώς και ότι θα επιλεγούν νέα μέλη σχεδόν 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

    Η απόφαση του ανακοινώθηκε εν μέσω σειράς δημοσιευμάτων για τη δημοπράτηση έργου ύψους 325 εκατ. Ευρώ από την ΕΥΔΑΠ με διαδικασίες εξπρές και με ολοκλήρωση του διαγωνισμού και άνοιγμα των φακέλων με τις προσφορές δύο ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. Πάντως πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε ήδη να έχει προκηρυχθεί.

    Πέραν αυτού όμως και των όσων αναφέρει στην επιστολή του το ζήτημα που ανακύπτει είναι κατά πόσο θα επιλεγεί νέο Δ.Σ. Στη επιχείρηση τη περίοδο αυτή.

    Μάλιστα ο ίδιος ο Γ. Μπενίσης δηλώνει πως αποχωρεί και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προκειμένου να μην επιχειρηθεί η εκμετάλλευση της επιλογής του πολιτικά.

    Και αυτό διότι, όπως αναφέρει, αν και διαθέτει όλα τα προσόντα, η σχέση του με την Ρένα Δούρου θα προκαλούσε αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

    Σε κάθε περίπτωση το θέμα του νέου Δ.Σ. Της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού η τοποθέτηση μελών πριν τις εκλογές δημιουργεί ερωτήματα. Όπως και όλες οι τοποθετήσεις που συνεχίζονται από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία διορίζει μέλη σε επιτροπές με διετή η και μεγαλύτερη θητεία ακόμη και σήμερα.

    Τα έγγραφα της προκήρυξης απο την Διαύγεια
    Τα έγγραφα της προκήρυξης απο την Διαύγεια



    ΣΧΟΛΙΑ