• Business

    Παρατείνεται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου η αποπληρωμή των εισφορών Οκτωβρίου για τους μη μισθωτούς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    e-ΕΦΚΑ: Αύριο Τετάρτη η πληρωμή των προκαταβολών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου


    Παράταση στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών για το μήνα Οκτώβριο έως τις 7 Δεκεμβρίου θα δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος στους ασφαλισμένους για την εξόφληση των εισφορών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι η 7η Δεκεμβρίου και όχι η 3η Δεκεμβρίου που έχει ήδη ανακοινώσει ο e-ΕΦΚΑ.

    Το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την παράταση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, κύριας, επικουρικής και εφάπαξ παροχών για τους μη μισθωτούς τον μήνα Οκτώβριο. Ήδη τα σχετικά ειδοποιητήρια σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ και αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

    Στα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου περιλαμβάνονται προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής εισφορών περιόδου Ιανουαρίου 2020 έως Σεπτεμβρίου 2020.

    Επίσης παρατείνεται η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2019 και των νέων δόσεων εκκαθάρισης ετών 2017 και 2018, έως την 31.3.2021 σύμφωνα με σχετική τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία ψηφίστηκε στην Βουλή. Αντίστοιχα μεταφέρεται και η καταληκτική ημερομηνία των επόμενων τεσσάρων (4) δόσεων έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

    Ειδικότερα, η καταβολή των πέντε μηνιαίων δόσεων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 και αφορά 800.349 ασφαλισμένους, για τους οποίους προέκυψε μέσο χρεωστικό υπόλοιπο 1.355,61 ευρώ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών μερίδων κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της πολύπλοκης και γραφειοκρατικής διαδικασίας υπολογισμού και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών για 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους, που εισήγαγε ο νόμος 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ) και μετέτρεψε το ασφαλιστικό σύστημα σε φορολογικό».

    Από την 1η Ιανουαρίου 2020, 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, επιλέγουν με απόλυτη ελευθερία στην αρχή κάθε έτους την ασφαλιστική κατηγορία, που επιθυμούν, με βάση την οικονομική δυνατότητά τους, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος (ν. 4670/2020).

    Διαβάστε ακόμα: 

    e-ΕΦΚΑ: Πριν τις γιορτές η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου

    Απόφαση Βρούτση: Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή του προγράμματος «Γέφυρα»

    Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ: Εγκρίθηκε το ποσό για την πληρωμή 328.360 εργαζομένων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ