• Business

    Παρατείνεται η αγωνία για τη ΒΙΚΗ: Αναρμόδιο για την υπαγωγή στο 106α δήλωσε το Πρωτοδικείο Άρτας – Νέα δίκη την επόμενη εβδομάδα

    Νίκος Παπαγιάννης, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΚΗ


    Αναρμόδιο να εκδικάσει την αίτηση υπαγωγής της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα δήλωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας, παραπέμποντας την υπόθεση σε άλλο δικαστήριο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα ενώ παράλληλα διατηρείται η προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές έως και την ημέρα εκδίκαση της υπόθεσης.

    Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της ΒΙΚΗ στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η διοίκησή της να κρατήσει την εταιρεία ζωντανή.

    Τα πράγματα για την πολύπαθη εταιρεία πάντως είναι πολύ δύσκολα και όλα δείχνουν ότι μόνο με θαύμα θα αποφύγει την πτώχευση. Και αυτό γιατί παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα δεν κατάφερε να βρει επενδυτή που θα αναλάβει τη διάσωσή της, κάτι που ζητάνε μετ’ επιτάσεως και οι πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να συναινέσουν στο σχέδιο εξυγίανσης. Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο εγχείρημα διάσωσης της ΒΙΚΗ είχαν εκφράσει τόσο ο γνωστός επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος όσο και η Impala Invest του Δημήτρη Βιτζηλαίου, το οποίο ωστόσο δεν καρποφόρησε.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας, είναι αρνητικές, καθώς δεν θεωρούν πως γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά της διοίκησης να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένες να καταψηφίσουν το αίτημα της εταιρείας, όποτε και αν αυτό εκδικαστεί, εκτός και αν στο μεταξύ συμβεί κάτι που θα τους πείσει να αλλάξουν την απόφασή τους.

    Να σημειωθεί πως για να ενταχθεί μια εταιρεία στο άρθρο 106α και να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεών του, χρειάζεται η συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών (πάνω από το 60%). Κάτι που στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να συγκεντρώνει η εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ