• Τράπεζες

    Παραμένει «buy» η Αxia στις ελληνικές τράπεζες. Γιατί μειώνει τις τιμές στόχους

    • NewsRoom


    Παραμένει «buy» η χρηματιστηριακή Axia, στους τέσσερις τραπεζικούς τίτλους, ωστόσο προχώρησε σε μείωση των τιμών στόχων.

    Συγκεκριμένα η Axia, στην τελευταία της ανάλυση με τίτλο «Stepping on eggshells», μειώνει την τιμή στόχο της Alpha Bank στα 2 ευρώ από 2,60 ευρώ προηγουμένως, της Eurobank στο 1,07 ευρώ από 1,19 ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας στα 2,34 ευρώ από 3,57 ευρώ, και της Πειραιώς στα 2,51 ευρώ από 4,57 ευρώ προηγουμένως.

    Οι νέες τιμές αντανακλούν περιθώρια ανόδου για τις τιμές των μετοχών από 49% έως και 115%. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι υπάρχει διέξοδος για τις ελληνικές τράπεζες χωρίς να χρειάζονται ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν σε dilution των κεφαλαίων,  αρκεί οι ελληνικές τράπεζες να μπορέσουν να παράγουν ισχυρά κέρδη προ προβλέψεων και να τα διοχετεύσουν στην εκκαθάριση των ισολογισμών τους.

    Επιπλέον, θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε ένα καλύτερο συνολικά περιβάλλον, από ό,τι 12 ή 18 μήνες πριν. Οι αποτιμήσεις τους αναμένεται να παραμείνουν χαμηλές, καθώς η αγορά θα προσαρμόσει τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας χαμηλότερα. Η χρηματιστηριακή συνεχίζει να βλέπει περιθώρια ανόδου για τις τιμές των μετοχών τους, ωστόσο λαμβάνει υπόψη την ανησυχία των επενδυτών για το προφίλ κινδύνου / απόδοσης του συστήματος. Εξαιρουμένων των εξωτερικών παραγόντων γύρω από τις αναδυόμενες αγορές και την Ιταλία, για παράδειγμα, οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στις ελληνικές τράπεζες και αυτό έχει οδηγήσει σε βουτιά της τάξης του 55% από τα υψηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκαν τον Απρίλιο.

    Η παραγωγή προ φόρων κερδών θα αποτελέσει διέξοδο για τις τράπεζες από τον εφιάλτη των NPEs καθώς οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που υπήρχαν στο παρελθόν όπως ο αντίκτυπος του IFRS 9, τα αποτελέσματα των stress tests και η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δεν είναι πια στο τραπέζι και αυτό έχει βελτιώσει την ορατότητα σχετικά με τις τράπεζες αλλά και τη χώρα.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβάθμιση από Fitch για τις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ