• Business

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Ετοιμη για νέες εξαγορές με δύναμη πυρός 130 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings


    Το σήμα για νέες εξαγορές εταιρειών από τον κλάδο της Πληροφορικής, αναμένεται να δώσει το επόμενο διάστημα ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της IDEAL Holdings. Μια φράση του κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο του 2024, επιβεβαιώνει τις φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εξαγορές, χρησιμοποιώντας τη «δύναμη πυρός» των 130 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που έχει στα ταμεία της.

    «Με βάση το εύρος των ιδιαίτερα ελκυστικών ευκαιριών που βλέπουμε μπροστά μας, τα εξαιρετικά αποτελέσματά μας και την υπεραξία που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη συναλλαγή της Astir Vitogiannis, πιστεύουμε ότι η IDEAL Holdings προσφέρει περαιτέρω δυνατότητα αύξησης της αξίας για τους μετόχους της, την οποία θα επιδιώξουμε να υλοποιήσουμε αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ανοίγοντας ορθάνοιχτο παράθυρο για ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Μάλιστα «φωτογράφησε» την κατεύθυνση που θα κινηθεί ως προς τις εξαγορές τονίζοντας: «Η ομάδας μας αξιολογεί τώρα μια σειρά ενδιαφερόντων ευκαιριών, σε διαφορετικούς τομείς, στην Ελληνική αγορά των μεσαίου μεγέθους εταιρειών».

    Αφήνει έτσι να εννοηθεί ότι δεν είναι μόνο ο κλάδος της Πληροφορικής που ενδιαφέρει την Inteal.

    Κατά τα λοιπά, η εντυπωσιακή αύξηση 150% στα έσοδα τριμήνου που ανακοίνωσε χθες ήταν αποτέλεσμα κυρίως της ενσωμάτωσης του τζίρου στα Αττικά Πολυκαταστήματα που έγινε το περασμένο φθινόπωρο.

    Η Inteal παρουσίασε αύξηση στα κέρδη μετά από φόρους κατά +18% στα 4,8 εκατ. ευρώ έναντι 4,1 εκατ. ευρώ το Α΄ τρίμηνο 2023.

    Τα έσοδα ανήλθαν στα 109,5 εκατ. ευρώ ενώ η αύξηση των κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ήταν κατά +118% στα 16,8 εκατ. έναντι 7,7 εκατ. το Α΄ τρίμηνο 2023.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σημαντική αύξηση όλων των ενοποιημένων βασικών οικονομικών μεγεθών προέρχεται από την οργανική ανάπτυξη των εταιρειών Πληροφορικής και από την προσθήκη στο Α΄ τρίμηνο 2024 των αποτελεσμάτων της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία αποκτήθηκε την 01.09.2023.

    Ο καθαρός δανεισμός σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκε κατά την 31.03.2024 σε € 94,0 εκατ., ενώ λαμβάνοντας υπόψιν απαιτήσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ύψους € 12,6 εκατ. ο καθαρός δανεισμός διαμορφώνεται στα € 81,4 εκατ. έναντι € 73,3 εκατ. την 31.12.2023.

    Η Εταιρεία στις 15.12.2023 άντλησε € 100 εκατ. μέσω έκδοσης διαπραγματεύσιμου Κοινού Ομολογιακού Δανείου με καταβολή μετρητών με σκοπό την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και τη χρηματοδότηση μελλοντικών εξαγορών εταιρειών.

    Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια μετά την αφαίρεση των εξόδων έκδοσης ανήλθαν σε € 95,9 εκατ.

    Η Εταιρεία κατά τη διάρκεια του Α’ τριμήνου 2024 προέβη στην αποπληρωμή δανεισμού ύψους € 76,4 εκατ., με τα αδιάθετα κεφάλαια κατά την 31.03.2024 να ανέρχονται σε € 19,5 εκατ. Διευκρινίζεται ότι από τα προσωρινώς αδιάθετα κεφάλαια, ποσό ύψους € 5,7 εκατ. διατηρείται σε ενεχυριασμένο υπέρ των ομολογιούχων Λογαριασμό Εξασφάλισης Ομολογιακού Δανείου DSRA, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο ενημερωτικό της 05.12.2023 και το υπόλοιπο των € 13,8 εκατ. διατηρείται σε άμεσα ρευστοποιήσιμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, και ειδικότερα σε ομολογίες του ελληνικού και γαλλικού δημοσίου τρίμηνης διάρκειας, από την ημερομηνία άντλησης τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Bloomberg: Επιστολή Μητσοτάκη-Τουσκ στη Κομισιόν για τη δημιουργία ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής άμυνας
    Γιάννης Λουλούδης: Ποιος είναι ο 20χρονος που έφτιαξε παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» και «ΝΔ» και έχει ήδη 2 καταστήματα
    Politico: Σχοινάς, Γεραπετρίτης, Κεραμέως, Παπασταύρου οι υποψήφιοι για Επίτροπο στην ΕΕ
     



    ΣΧΟΛΙΑ