• Business

    Παναγιώτης Πασχαλάκης (Q&R): Διπλασιασμός τζίρου το 2023 και εξαγορές – Τι είπε για την μετοχή

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R


    Για καταιγιστικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα έκανε λόγο ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R μιλώντας στο mononews.gr, ενώ απάντησε στις φήμες περί εισόδου νέων εφοπλιστών στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας αλλά και σε αυτούς που «κατηγορούν» την εταιρεία για περίεργη συμπεριφορά της μετοχής στο ΧΑ.

    «Την τελευταία τετραετία συντελείται μια κοσμογονία στον κλάδο της πληροφορικής, κυρίως μέσα από τα ψηφιακά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Και αυτός είναι ο λόγος που η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο και οι μετοχές των εισηγμένων-όπως και της δικής μας-γράφουν αυτές τις κινήσεις» λέει ο κ. Πασχαλάκης αναφερόμενος για την πορεία της μετοχής στο ταμπλό.

    «Εμείς είμαστε πολλά χρόνια στον χώρο, ακόμα και πριν το Ταμείο Ανάκαμψης είχαμε μεγάλους πελάτες και μεγάλα έργα, οπότε ήταν πιο εύκολο για εμάς να κυνηγήσουμε και να αναλάβουμε τα νέα έργα του RRF. Αυτό το ξέρει η αγορά» μας λέει.

    Ο ίδιος θεωρεί την άνοδο που καταγράφεται λογική, καθώς όπως μας είπε αφενός η Q&R έχει αναλάβει μεγάλο αριθμό έργων, με το ανεκτέλεστο να φτάνει στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος το 2023 αναμένεται να διπλασιαστεί σε σχέση με το 2022 και να ανέλθει πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ. «Εγώ προσωπικά παλεύω για το καλό της εταιρείας, να είναι κερδοφόρα, να ανεβαίνει όλο και υψηλότερα. Δεν θα αφήσω ποτέ το όνομά μου και το όνομα της εταιρείας να συνδεθεί με φούσκα ή με αθέμιτες πρακτικές, αυτό δεν θα το επιτρέψω να συμβεί ποτέ», τονίζει. «Η Q&R είναι μια υγιής εταιρεία και αν υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου, θα σημαίνει και το τέλος μου από την εταιρεία».

    «Αυτή την διαρκώς ανοδική μας πορεία εξέτασε και η οικογένεια Καραγιώργη και αποφάσισε να επενδύσει στην Q&R. Όπως και η οικογένεια του κ. Γκότση. Ήρθαν σε εμένα, συζητήσαμε και είδα ότι θέλουν να προσφέρουν. Συμβάδισαν οι απόψεις μας, καθώς εγώ θέλω να δω την εταιρεία να πετυχαίνει και να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο όμιλο πληροφορικής, αυτό θέλουν και εκείνοι. Μίλησα με τους παλαιότερους μετόχους και αποφάσισαν να πουλήσουν και έτσι βγήκαν όλοι κερδισμένοι. Και κυρίως κερδισμένη πιστεύω ότι θα βγει η εταιρεία», επισημαίνει.

    Ο κ. Πασχαλάκης τόνισε ότι δεν σκέφτεται να πουλήσει το δικό του ποσοστό στην εταιρεία ενώ όπως μας είπε δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα για αύξηση του ποσοστού της κ. Σωτηράκου. Ωστόσο αυτό που θέλει είναι να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, από τους βασικούς μετόχους μέχρι τον μικρομέτοχο, και αυτό θα γίνει από την πορεία της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, η οποία προμηνύεται ανοδική. «Όσο πάμε καλύτερα, τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει η μετοχή και μπορεί να έρθουν και μεγάλα funds να επενδύσουν. Είμαστε ανοιχτοί σε τέτοια δεδομένα» είπε.

    Εξαγορές και ανάπτυξη στο εξωτερικό

    Το 2023-2024 θα αποτελέσει ορόσημο για την εταιρεία, καθώς πλέον η προσέγγισή μας θα είναι διαφορετική και η επικοινωνία μας με το επενδυτικό κοινό θα είναι συχνότερη μας είπε ο κ. Πασχαλάκης.

    Στα άμεσα σχέδια είναι οι εξαγορές άλλων εταιρειών, καθώς όπως λέει ήδη έχουν εξεταστεί κάποιες καλές περιπτώσεις εντός συνόρων σε πρώτη φάση. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσει η εταιρεία ενώ εξετάζουμε να μπούμε και σε νέους κλάδους.

    Με αφορμή την είσοδο των εφοπλιστικών κεφαλαίων, ο κ. Πασχαλάκης δεν απέρριψε το γεγονός η Q&R να στραφεί στην ανάπτυξη λογισμικών για τη ναυτιλία, ωστόσο όπως είπε δεν θα επικεντρωθεί μόνο εκεί, αλλά εξετάζει την είσοδο και σε νέους κλάδους.

    Επίσης η Q&R ήδη «κοιτάει» την είσοδο σε αγορές του εξωτερικού, κυρίως στα Βαλκάνια, όπως τη Ρουμανία αλλά και στην Μέση Ανατολή. «Υπάρχουν καλές ευκαιρίες έξω και πλέον έχει έρθει η στιγμή να κοιτάξουμε την περαιτέρω ανάπτυξή μας, ακόμα και εκτός συνόρων καθώς η συγκυρία είναι ιδανική».

    Η αίσθηση για τα επόμενα χρόνια είναι πολύ θετική. Πλέον δραστηριοποιούμαστε έντονα στο AI και συνδυασμό με τα έργα που τρέχουμε, κάθε χρόνο ο τζίρος θα αυξάνεται, όπως και η κερδοφορία, γεγονός που θα βάλει την Q&R στο επίκεντρο του κλάδου πληροφορικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Q&R: Το νέο ράλι και τα εφοπλιστικά κεφάλαια που απογειώνουν τη μετοχή

    Πάρτι για τις μετοχές πληροφορικής στον απόηχο του deal Olympia Group-Entersoft

    Τι δείχνει το τρελό ράλι ανόδου για την Q&R – Ο ρόλος της Σοφίας Σωτηράκου και τα εφοπλιστικά κεφάλαια



    ΣΧΟΛΙΑ