• Business

    Π. Παππάς: Mε 15 πλοία ενισχύθηκε ο στόλος της Star Bulk. Στην αγορά του Όσλο οι μετοχές της εταιρίας

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Oλοκληρώθηκε η εξαγορά των 15 πλοίων της νορβηγικής Sogna Bulk από τη ναυτιλιακή Star Bulk Carriers Corp., συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Παππά, ανεβάζοντας τον αριθμό των πλοίων του στόλου της σε πάνω από 100!

    Το τίμημα της συμφωνία περιλαμβάνει την έκδοση 13,7 εκατ. μετοχές της Star Bulk και 145 εκατ. δολ. σε μετρητά. Όπως είχε ανακοινωθεί όταν έγινε γνωστή η συμφωνία, τον περασμένο Μάϊο, ο κ. Arne Blystad, Πρόεδρος της Songa Bulk αναλαμβάνει διευθυντική θέση στη Διοίκηση της Star Bulk, ενώ ο κ. Herman Billung θα συμμετέχει στην διαχειριστική ομάδα της ναυτιλιακής ως Πρώτος Αντιπρόεδρος.

    Στο μεταξύ, στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Star Bulk στο Χρηματιστήριο του Όσλο, στη Νορβηγία. Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια εγγραφή που πραγματοποίησε η εταιρία του κ. Παππά, η οποία είναι ήδη εισηγμένη στην αμερικανική αγορά.

    Όπως είχε δηλώσει ο Arne Blystad, Πρόεδρος της Songa Bulk: “Η διπλή εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας θα συμβάλει στο άνοιγμα της επενδυτικής βάσης της και θα ωφελήσει τους μετόχους της”.

     Η λίστα με τα 15 πλοία της Sogna Bulk που εξαγόρασε η Star Bulk

    Σημειώνεται ότι τα μετρητά που περιλαμβάνει η συμφωνία εξασφάλισε η Star Bulk με νέο πενταετές κεφάλαιο μίσθωσης 180 εκατ. δολ. από την China Merchants Bank Leasing. Η κίνηση αυτά θα εξασφαλίσει στην ελληνική εταιρία περίπου 35 εκατ. δολ. πρόσθετης ρευστότητας.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι εφοπλιστές αγόρασαν τα περισσότερα τάνκερ και bulkers φέτος. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Προκοπίου: Αποσύρει τα πλοία της από το The Cool Pool η Dynagas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο έμπειρο στέλεχος της Maran Gas αποχωρεί από την εταιρία



    ΣΧΟΛΙΑ