• Business

    Η Equinox ξεκινά συνεργασία με τη Songa Bulk του μεγιστάνα Arne Blystad


    Μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία με την Songa Bulk του Νορβηγού μεγιστάνα της ναυτιλίας Arne Blystad ξεκινά η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Equinox, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών για την πώληση ενός πλοίου τύπου supramax της Equinox.

    Η Songa Bulk θα καταβάλει για την απόκτηση του πλοίου (κατασκευής 2012), που θα μετονομαστεί σε Songa Glory, το ποσό των 14,85 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ βάσει της συμφωνίας η Equinox θα επανεπενδύσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Songa Bulk, αποκτώντας ένα εκατομμύριο νέες μετοχές της εταιρείας έναντι 5 δολαρίων την καθεμιά.

    Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην Songa Bulk το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2017, ενώ όπως ανακοίνωσε η νορβηγική εταιρεία, η αγοραπωλησία υπόκειται στην εκλογή του επικεφαλής της Equinox Γκίκα Γκούμα στο διοικητικό συμβούλιο της Songa Bulk.

    Σημειώνεται ότι η Songa Bulk απέκτησε και ένα ακόμα πλοίο τύπου supramax έναντι 11,85 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα μετονομαστεί σε Songa Marlin, συνεχίζοντας την επέκταση του στόλου της.

    Η Equinox ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2001 και προήλθε από τη συγχώνευση των ναυτιλιακών εταιρειών DILESHIP MARINE CORP και J G GOUMAS (SHIPPING) CO LTD. Η εταιρεία εστιάζει σε πλοία τύπου supramax και ultramax, και ειδικότερα διαθέτει σήμερα 13 πλοία, εκ των οποίων τα 12 είναι supramaxes ή ultramaxes και το ένα είναι handysize, ενώ έχει παραγγείλει δύο νεότευκτα ultramaxes στα ναυπηγεία Dacks.

    Σημειωτέον ότι η Equinox έχει παραλάβει όλα τα πλοία της ως νεότευκτα, από τα ναυπηγεία Brodosplit, Mitsui, Tsuji και Nacks.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Περιστέρης : Tι θέλουν η Goldman Sachs και η HSBC και επενδύουν στην Τέρνα;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ε. Πιστιόλης: Γιατί έδωσε 65 εκατ. δολ. για να πάρει 2 πλοία. Όλη η νέα στρατηγική του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ