• Business

    Π. Λιβανός: Μέσα σε ένα 24ωρο JP Morgan και Seaport αναβάθμισαν τη μετοχή της GasLog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Το κλίμα στην αγορά για την GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, είναι πολύ ευνοϊκό μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις που κατέγραψε η ναυτιλιακή εταιρεία στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, όπως αυτές κατεγράφησαν στα αποτελέσματα τριμήνου και έτους, και αυτό το θετικό κλίμα αντανακλάται και στις εκτιμήσεις των αναλυτών για τη μετοχή της εταιρείας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, τόσο η JP Morgan όσο και η Seaport αναβάθμισαν τη μετοχή της GasLog, βλέποντας με καλό μάτι τις προοπτικές της εταιρείας στο μέλλον.

    Ειδικότερα, η JP Morgan αναβάθμισε τη μετοχή της GasLog από underweight σε neutral, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 14 δολάρια, με τον αναλυτή Noah Parquette να εξηγεί πως ακόμα και αν η ανάκαμψη της αγοράς του LNG δεν είναι η αναμενόμενη, πολύ δύσκολα θα χρειαστεί η GasLog να περικόψει το μέρισμα που διανέμει, εν μέρει χάρη στις πωλήσεις πλοίων που πιθανότατα θα γίνουν φέτος στη θυγατρική της GasLog Partners, με τον Parquette να εκτιμά πως μπορεί να πωληθούν δύο ή τρία πλοία, ενισχύοντας τη ρευστότητα της μητρικής εταιρείας.

    Από την πλευρά της, η Seaport αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρείας από neutral σε buy, παρατηρώντας μία κάμψη της τιμής της τον τελευταίο μήνα, κι ενώ αναμένεται βελτίωση στην αγορά του LNG που θα την καταστήσει ισορροπημένη εντός του 2018.

    Ο αναλυτής της Seaport, Magnus Fyhr, εκτιμά πως η σημερινή τιμή της μετοχής της GasLog δεν περιλαμβάνει την προσδοκία της ανάκαμψης της αγοράς το 2018, ενώ σημειώνει πως η εταιρεία έχει επαρκείς ταμειακές ροές και η ρευστότητά της θα ενισχυθεί μετά την πώληση πλοίων της στη θυγατρική της, GasLog Partners.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η GasLog, τα κέρδη της ναυτιλιακής κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016 αυξήθηκαν σχεδόν εις τριπλούν και διαμορφώθηκαν στα 46,42 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 18,23 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, για το σύνολο του 2016 τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 28,05 εκατ. δολ., έναντι 53,7 εκατ. δολ. για το σύνολο του 2015.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 παρουσίασαν αύξηση και διαμορφώθηκαν στα 85,4 εκατ. δολάρια, έναντι EBITDA ύψους 69,2 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του έτους τα EBITDA κυμάνθηκαν στα 302,4 εκατ. δολ., έναντι EBITDA ύψους 263 εκατ. δολ. που είχαν κυμανθεί το 2015.

    Τα κέρδη ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 0,36 δολάρια, έναντι κερδών ανά μετοχή ύψους 0,04 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Μετά τις προσαρμογές, αυτά διαμορφώθηκαν στα 0,02 για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, μόλις 5 σεντς κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Μυτιληναίος: Συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαίωση του Mononews: Ο Γ. Οικονόμου αγόρασε τα δύο τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άννα Αγγελικούση: Έκλεισε συμφωνία ρεκόρ



    ΣΧΟΛΙΑ