• Business

    Π. Λιβανός: Δημόσια προσφορά 3,75 εκατομμυρίων μετοχών της GasLog Partners

    Πήτερ Γ. Λιβανός

    Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Σε δημόσια προσφορά 3.750.000 κοινών μετοχών προχωρά η ναυτιλιακή εταιρεία GasLog Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Σκοπός της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει τα έσοδα για γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνονται εξαγορές πλοίων, αποπληρωμή χρέους, κεφαλαιουχικές δαπάνες και προσθήκες στο κεφάλαιο κινήσεως. Στους σκοπούς αυτούς θα περιλαμβάνονται επίσης πιθανότατα και εξαγορές από τη μητρική της, GasLog Ltd.

    Τη δημόσια προσφορά, που ανακοίνωσε η GasLog Partners τη Δευτέρα, θα “τρέξει” η Citigroup, κρατώντας το βιβλίο προσφορών.

    Σημειώνεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου o αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της GasLog Partners, δίνοντας σύσταση “buy” και θέτοντας τιμή-στόχο τα 24 δολάρια/τεμάχιο, με το σκεπτικό ότι η ναυτιλιακή βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση σε σχέση με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει από τη μητρική της GasLog.

    Μάλιστα, από τη στιγμή που η GasLog Partners έχει υπογράψει ναυλοσύμφωνα για 9 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη Shell με τη συνολική τους αξία να κυμαίνεται στα 3 δισ. δολάρια, ο Ben Nolan υποστήριξε ότι “αναμένουμε οι μεταφορές της εταιρείας να σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον κατά 10% σε ετήσια βάση για αρκετά χρόνια ακόμη”.

    Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία έχει 13 δεξαμενόπλοια που μπορεί να πουλήσει στη θυγατρική GasLog Partners.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Οι επενδυτές γυρνούν «την πλάτη» στη DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Η Diana Shipping “ποντάρει” δυναμικά στην αγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Η Euroseas πούλησε για scrap το πλοίο που είχε αγοράσει πριν από ένα μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ