• Ναυτιλία

    Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Γιατί η Ivy Shipping πουλά τώρα δύο από τα πλοία της

    Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης

    Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης


    Την πώληση των δύο από τα τέσσερα συνολικά supramaxes που έχει στον στόλο της φέρεται να επιδιώκει η ναυτιλιακή Ivy Shipping του Έλληνα εφοπλιστή Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση, σύμφωνα με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ένα πλοίο για το οποίο η Ivy Shipping αναζητά αγοραστή είναι το Ivy Unicorn (χωρητικότητας 55.900 dwt, κατασκευής 2011), το οποίο η εταιρεία απέκτησε από ιαπωνική εταιρεία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ούτε το πότε, ούτε το ποσό έναντι του οποίου το απέκτησε.

    Αυτήν την εβδομάδα η εταιρεία ακούγεται ότι έβαλε πωλητήριο και σε δεύτερο πλοίο supramax, χωρίς να γίνει γνωστό αν πρόκειται για το Ivy Alliance, το Ivy Blue ή το Ivy Delta, που όλα τους είναι αδελφά πλοία του Ivy Unicorn, κατασκευασμένα επίσης το 2011.

    Τα τέσσερα supramaxes διαχειρίζεται η Marla Shipmanagement, η οποία έχει πάρει το όνομά της από τη μητέρα του Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση, Μαριάννα Λάτση.

    Εφόσον επιβεβαιωθούν οι κινήσεις αυτές, όπως αναφέρει το TradeWinds, ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης φαίνεται πως θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκομίσει κέρδη από την έξυπνη κίνησή του να μπει στην αγορά του ξηρού φορτίου το 2017, όταν οι τιμές κινούνταν σε ιστορικά χαμηλά, αγοράζοντας τα τέσσερα supramaxes. Σημειώνεται ότι για το εγχείρημα αυτό ο Έλληνας εφοπλιστής συνεργάζεται με δύο “διεθνείς επενδυτές”, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί.

    Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης, επικεφαλής Latsco Shipping Ltd. ναυτιλία
    Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης, επικεφαλής Latsco Shipping Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Κούστας: Πώς η Danaos γλίτωσε χρέη ύψους 550 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το colpo grosso της οικογένειας Αλαφούζου στην αγορά των τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Clarksons: Στο «σφυρί» βγαίνουν σήμερα έξι νεότευκτα πλοία της Toisa



    ΣΧΟΛΙΑ