• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Πώς η Danaos γλίτωσε χρέη ύψους 550 εκατ. δολαρίων

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Σε συμφωνία αναχρηματοδότησης χρέους της τάξεως των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε με τους πιστωτές της η ναυτιλιακή Danaos του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, χάρη στην οποία το χρέος της εταιρείας θα μειωθεί κατά 551 εκατομμύρια δολάρια.

    Πρόκειται για χρέη ύψους 2,2 δισ. δολαρίων που έληγαν την 31η Δεκεμβρίου, με την ωρίμανσή του να παρατείνεται, βάσει της συμφωνίας, κατά πέντε χρόνια. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Danaos, η συμφωνία αυτή, που θα οριστικοποιηθεί στις 31 Ιουλίου, “θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας”. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Danaos, Danaos Investment Limited, καθώς και η Danaos Shipping.

    “Αυτή η πλήρης συμφωνία αναχρηματοδότησης χρέους αποτελεί τον καρπό μίας μακράς διαπραγματευτικής διαδικασίας που αναλάβαμε με τους πιστωτές μας για να φέρουμε την Danaos σε προνομιακή θέση για μακροχρόνια επιτυχία”, δήλωσε ο Γιάννης Κούστας, προσθέτοντας: “Ο τομέας μας έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια και με τη βελτιωμένη κεφαλαιακή δομή που φέρνει αυτή η συμφωνία, θα είμαστε σε καλή θέση για να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες για ανάπτυξη στην αγορά των containerships”.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Danaos θα εκδώσει 99,3 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές προς συγκεκριμένους πιστωτές της. Οι μετοχές αυτές θα ισοδυναμούν με το 47,5% των διαθέσιμων κοινών μετοχών και θα περιορίσουν το ποσοστό των σημερινών μετόχων αντίστοιχα, όπως διευκρίνισε η εταιρεία.

    Σημειώνεται ότι η Danaos Investment Limited, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα προβεί σε μία σειρά οικονομικών και λειτουργικών δεσμεύσεων, μεταξύ των οποίων μία περαιτέρω κεφαλαιακή συνεισφορά στην Danaos χωρίς επιπλέον μετοχές σε αντάλλαγμα, ενώ η Danaos Investment Limited θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Danaos και μετά την ολοκλήρωση του deal.

    γιαννης κουστας
    Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής Danaos Shipping

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αδ. Πολέμης: Η νέα κίνηση του «πολυμήχανου» εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αέρας ανανέωσης για Alpha Gas, Pantheon Tankers και Alpha Bulkers. Οι νέες παραγγελίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Dryships



    ΣΧΟΛΙΑ