• Business

    ΟΤΕ: Πώς επηρεάζει τη μερισματική πολιτική η επιτάχυνση στις οπτικές ίνες

    • NewsRoom
    Ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ

    Ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ


    Με μερίσματα και επαναγορές ιδίων μετοχών θα συνεχίσει να ανταμείβει τους μετόχους του τα επόμενα χρόνια ο ΟΤΕ, με τα πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2018-2021 να ενσωματώνονται ωστόσο στις ετήσιες ταμειακές ροές, για να στηρίξουν τη συνολική πολιτική αμοιβών των μετόχων τα επόμενα έτη και να αποφευχθούν τυχόν ελλείμματα.

    Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, για την Eπίπτωση του σχεδίου επιτάχυνσης FTTH στην Πολιτική Αμοιβών των Μετόχων, ο ΟΤΕ, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα:

    H Εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει και να επιταχύνει την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών ώστε να φτάσει τα 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έως το 2027 με την τεχνολογία οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH). Η ανάπτυξη του δικτύου FTTH είναι μια σημαντική επένδυση που θα συμβάλει στο μέλλον της χώρας και θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη απόδοση και την ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ τις ερχόμενες δεκαετίες. Ως αποτέλεσμα, οι επενδύσεις θα αυξηθούν σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, κατά μέσο όρο περίπου €100 εκατ. ετησίως, χρηματοδοτούμενες από τις οργανικές ταμειακές ροές.

    Τα επόμενα χρόνια ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να προσφέρει μια ελκυστική αμοιβή προς τους μετόχους του, επιμερισμένη μεταξύ μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών. Τα μερίσματα αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ώστε να αποφευχθούν μεγάλες διακυμάνσεις και να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείματα. Για το σκοπό αυτό, τα πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2018-2021 θα ενσωματωθούν στις ετήσιες ταμειακές ροές τα επόμενα χρόνια, για να στηρίξουν τη συνολική πολιτική αμοιβών των μετόχων τα επόμενα έτη.

    Τουλάχιστον ίση με του 2021 η αμοιβή των μετόχων του ΟΤΕ το 2022

    Το 2022, παρά τις αυξανόμενες επενδύσεις, ο ΟΤΕ αναμένει να παρέχει μια τακτική συνολική αμοιβή στους μετόχους τουλάχιστον ίση με το 2021, μετά από τις απαραίτητες εταιρικές εγκρίσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίσει τη πολιτική αμοιβών των μετόχων για το 2022 καθώς και για τα επόμενα έτη στις 23 Φεβρουαρίου 2022, μαζί με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης με DT – ΟΤΕ: Επενδύσεις άνω των 3 δισ. σε βάθος 5ετίας



    ΣΧΟΛΙΑ