• Business

    OTE-Nova-Vodafone: Crash test στην κινητή τηλεφωνία – Οι τιμές σε συμβόλαια και κάρτα

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) - Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)


    Δυναμικά προς την μείωση των τιμών στην κινητή τηλεφωνία κινούνται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, οι οποίοι μέσα από τα καλύτερα και φθηνότερα συμβόλαιά τους προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές, αυξάνοντας το αποτύπωμά τους στην αγορά.

    Η μάχη ξεκίνησε με τα συμβόλαια κινητής, όπου η Nova μπήκε πρώτη στον… χορό των χαμηλότερων τιμών, κυρίως μετά την επίσημη ένωση με την Wind στις αρχές του χρόνου. Τον τελευταίο μήνα ωστόσο η μάχη επεκτάθηκε και στο πεδίο της καρτοκινητής, όπου πλέον και οι τρεις πάροχοι έχουν πλαφόν χρέωσης τα 8 ευρώ.

    Ο ΟΤΕ παραμένει ο κορυφαίος πάροχος σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, ωστόσο ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί εντόνως, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο CEO του ομίλου κ. Μιχάλης Τσαμάζ. Η Nova, υπό την ομπρέλα της United Group, με την νέα στρατηγική που ακολουθεί από την αρχή του έτους, αναμένεται να αποτελέσει…δύσκολο αντίπαλο τα επόμενα χρόνια, καθώς έχει ρίξει πολύ τα τιμολόγια σε κινητή ενώ αυτή είναι που ανακοίνωσε πρώτη χαμηλότερη χρέωση στη καρτοκινητή. Η Vodafone θέλοντας να μείνει ανταγωνιστική βγάζει ολοκληρωμένα πακέτα, με αρκετά μειωμένες τιμές, ακολουθώντας και εκείνη το ρεύμα.

    Τα ανταγωνιστικά πακέτα συμβολαίων κινητής

    Η Nova, από την αρχή του χρόνου, όταν και επισημοποιήθηκε η συγχώνευση με την Wind, ανακοίνωσε νέα πολύ ανταγωνιστικά πακέτα, βάζοντας…δύσκολα σε OTE και Vodafone.

    Το δυνατό χαρτί της νέας Nova αποτελεί το πακέτο Unlimited+ με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και μηνυμάτων, καθώς και 2GB data με 15 ευρώ τον μήνα.

    Παράλληλα προσφέρει το Unlimited+ 6GB, με απεριόριστα λεπτά στα 18 ευρώ, το Unlimited+ 15GB, επίσης με απεριόριστα λεπτά στα 21 ευρώ, καθώς και το Unlimited All, με απεριόριστο χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα, έναντι 27 ευρώ τον μήνα.

    Η Cosmote από την πλευρά της, διατηρεί ακριβότερα πακέτα κινητής, έχοντας όμως την πρωτοκαθεδρία στους συνδρομητές. Ωστόσο προσφάτως έβγαλε νέες προσφορές οι οποίες ισχύουν μέχρι 30 Απριλίου, με δώρο το πρώτο πάγιο.

    Το φθηνότερο πακέτο ξεκινάει από τα 22 ευρώ και προσφέρει απεριόριστα λεπτά προς όλους με 2,5GB internet, το αμέσως επόμενο είναι στα 25 ευρώ με απεριόριστα λεπτά και 5GB ίντερνετ, το τρίτο πακέτο είναι στα 30 ευρώ με απεριόριστα λεπτά και 10GB ίντερνετ, το τέταρτο στα 34 ευρώ με 20GB ίντερνετ και το τελευταίο είναι το Unlimited πακέτο στα 35,90 ευρώ, που προσφέρει απεριόριστα GB και λεπτά ομιλίας. Όλα τα πακέτα προσφέρουν και 2000 SMS τον μήνα, ενώ τα δεδομένα σε κάθε πακέτο διπλασιάζονται όταν ο συνδρομητής συνδυάζει κινητό και σταθερό στο COSMOTE ONE.

    Και η Vodafone έχει μειώσει τις τιμές της μετά το «χτύπημα» της Nova, ενώ εφαρμόζει και αυτή την τακτική των προσφορών.

    Συγκεκριμένα πλέον προσφέρει το Vodafone RED Start στα 31,3 ευρώ τον μήνα, με 8GB ίντερνετ, απεριόριστα λεπτά ομιλίας και 6000 SMS προς όλα τα εθνικά δίκτυα. Ωστόσο αυτό το πρόγραμμα διαμορφώνεται στα 20,23 ευρώ τον μήνα με Vodafone σταθερή.

    Επίσης διαθέτει το RED Max με απεριόριστα λεπτά, 20GB στα 39,46 ευρώ, ενώ αυτές τις μέρες τρέχει με προσφορά το Unlimited πακέτο για απεριόριστα data, απεριόριστες κλήσεις και απεριόριστα SMS προς εθνικά δίκτυα, στα 27,6 ευρώ τον μήνα, για πελάτες με Vodafone σταθερή.

    Κάρτα: Πλαφόν ανανέωσης στα 8 ευρώ

    Το…αντίπαλο δέος στα συμβόλαια είναι η κάρτα. Που απευθύνεται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σε πολλές περιπτώσεις πιο οικονομικό από το συμβόλαιο.

    Μέχρι πρότινος και οι τρεις μεγάλοι πάροχοι, πρόσφεραν ελάχιστη τιμή ανανέωσης της κάρτας στα 12 ευρώ. Ωστόσο πλέον, και κυρίως μετά την σχετική ανακοίνωση της Nova, άλλαξαν όλοι το ανώτατο όριο, το οποίο είναι στα 8 ευρώ.

    Το Free2Go της Nova έχει πλέον ελάχιστη τιμή χρέωσης τα 8 ευρώ ενώ οι πελάτες καρτοκινητής δεν θα έχουν ελάχιστη χρέωση στη διάρκεια κλήσης, η οποία μέχρι προσφάτως ήταν στα 3 λεπτά και ίσχυε για όλους τους παρόχους.  Με την κίνηση αυτή δημιούργησε νέα δεδομένα και στα πακέτα που προσφέρει καθώς πλέον με 8 ευρώ ο χρήστης μπορεί να έχει 400 λεπτά + 40 SMS προς όλα τα δίκτυα και 400 MB δεδομένα.

    Το επόμενο πακέτο είναι στα 12 ευρώ, στο οποίο ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει πακέτο 1000 λεπτών ομιλίας, με 100 SMS προς όλα τα δίκτυα και 1 GB, ενώ το επόμενο είναι στα 15 ευρώ με απεριόριστα λεπτά, 500 SMS προς όλα τα δίκτυα και 2 GB.

    Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Nova, η Whats Up της Cosmote ανακοίνωσε ότι ρίχνει και εκείνη στα 8 ευρώ την ελάχιστη τιμή ανανέωσης της κάρτας ομιλίας, ωστόσο παραμένει η ελάχιστη χρέωση. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης του νέου συνδυαστικού πακέτου BASIC CALLS που περιλαμβάνει 400 λεπτά ομιλίας, 40 SMS προς όλους και 400 ΜΒ. Το πακέτο αυτό προσφέρεται με 7,2 ευρώ από την κάρτα.

    Επίσης η Whats Up προσφέρει με 10,90 από την κάρτα 800 λεπτά ομιλίας προς όλους, 512 ΜΒ και 300 SMS για ένα μήνα. Επίσης με κάθε ενεργοποίηση στο πακέτο UNLIMITED CALLS, μέχρι τις 30 Μαρτίου, οι χρήστες του WHAT’S UP παίρνουν επιπλέον δώρο 10GB data για 1 μήνα.

    Το ρεύμα της αγοράς ακολούθησε και η Vodafone. Πριν μία εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ρίχνει την ελάχιστη χρέωση ανανέωσης στα 8 ευρώ και το φθηνότερο πακέτο της ξεκινάει πλέον από τα 7,2 ευρώ. Σε αυτό προσφέρει 1.5 GB, απεριόριστα λεπτά προς όλους και 100SMS για 20 μέρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Η στροφή στην τεχνολογία και στα έργα πληροφορικής που αλλάζει τις πηγές των εσόδων

    Ξεκινάει το ελεύθερο WiFi – Έπεσαν οι τελικές υπογραφές από ΟΤΕ-Nova-Vodafone

    Πάνω από 120 εκατ. ευρώ ο τζίρος των πειρατών στη συνδρομητική τηλεόραση



    ΣΧΟΛΙΑ