• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Όπως-όπως εγκαταλείπουν οι επενδυτές το Bitcoin (upd)

    • Bloomberg


    Απώλειες για πέμπτη ημέρα στη σειρά καταγράφει σήμερα, Δευτέρα, το Bitcoin, οδηγώντας χαμηλότερα και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, την ώρα που το κύμα ρευστοποιήσεων που πλήττει τα χρηματιστήρια παγκοσμίως μεγαλώνει, σπρώχνοντας τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχωρούσε κάτω από 7.500 δολάρια, καθώς ο τραπεζικός όμιλος Lloyds Banking Group απαγόρευσε επίσης τις αγορές κρυπτονομισμάτων με πιστωτικές κάρτες του, ακολουθώντας το παράδειγμα των τραπεζών που προανήγγειλαν αντίστοιχα μέτρα τις προηγούμενες ημέρες.

    Το Bitcoin έφτασε, μάλιστα, κάποια στιγμή, να χάνει μέχρι και 16% της αξίας του, υποχωρώντας στα 7.175 δολάρια, στη Νέα Υόρκη. Σε σχέση με το υψηλό-ρεκόρ των 19.511 δολαρίων στο οποίο είχε «σκαρφαλώσει» τον Δεκέμβριο, το διάσημο κρυπτονόμισμα έχει χάσει πλέον πάνω από το 60% της αξίας του.

    Απώλειες κατέγραφαν και τα ανταγωνιστικά Ripple, Ethereum και Litecoin. Οι επενδυτές εγκαταλείπουν όπως-όπως όλα τα επισφαλή assets σήμερα, καθώς τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη υποχωρούν, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των αμερικανικών αγορών, ενώ και η σημερινή συνεδρίαση στα αμερικανικά χρηματιστήρια χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη μεταβλητότητα.

    Την ίδια ώρα, η τιμή του χρυσού ενισχύεται, με την τιμή άμεσης παράδοσης να κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.337 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ετοιμαστείτε για… απογείωση!

    Κι ενώ όλα μοιάζουν μαύρα, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια νέα απογείωση του Bitcoin!

    Σύμφωνα με τον Rob Sluymer, υπεύθυνο στρατηγικής στη Fundstrat Global Advisors, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στο Bitcoin και στο Ether να ανακάμψουν, καθώς τα δύο μεγαλύτερα νομίσματα έχουν πλέουν «υπερπουληθεί».

    Όπως λέει ο ίδιος, η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για μια νέα «εκτόξευση» του Bitcoin θα γίνει όταν η τιμή του νομίσματος «πιάσει» τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημέρων, που ήταν τα 7.780 δολάρια την ημέρα που έγραφε την ανάλυσή του. Σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ο εν λόγω μέσος όρος έχει υποχωρήσει στα 6.224 δολάρια…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο σοκ για το Bitcoin: Απαγορεύονται οι αγορές με πιστωτικές κάρτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι επενδύουν στο Bitcoin; Η «ακτινογραφία» της crypto-κοινότητας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί «πνίγονται» Bitcoin και Ethereum: Μήπως είχε δίκιο ο Warren Buffett;

     



    ΣΧΟΛΙΑ