• Business

    One&Only Aesthesis: Πρεμιέρα μέσα Νοεμβρίου για το στοίχημα των 300 εκατ. της Grivalia Hospitality

    Από τα χθεσινά εγκαίνια του resort στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας

    Από τα χθεσινά εγκαίνια του resort στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας


    Στα μέσα Νοεμβρίου – το πιθανότερο έως τις 15 του μήνα – θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες το One&Only Aesthesis, το πολυαναμενόμενο θέρετρο που ανεγέρθηκε στα παλιά Αστέρια Γλυφάδας, ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

    Η επένδυση των περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ εγκαινιάστηκε χθες, με τη διοίκηση της Fairfax, της Grivalia Hospitality, της Eurobank και πολιτικούς εκπροσώπους να δίνουν το παρών, υποδεχόμενοι στην αθηναϊκή ριβιέρα τον Ιρανοκαναδό μέτοχο της Grivalia, Πρεμ Γουάτσα. Ο ίδιος απέδωσε τα εύσημα για την υλοποίηση της επένδυσης τόσο στο Γιώργο Χρυσικό, διευθύνοντα σύμβουλος της Grivalia Hospitality, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο, αναγνωρίζοντας πως η υλοποίηση του έργου συνέπεσε χρονικά με το ξέσπασμα της πανδημίας και την αναταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Το θέρετρο «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και θέτει τη νότια Αθήνα στο ραντάρ κάθε ταξιδιώτη που αναζητά την πολυτέλεια», τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χρυσικός, προσθέτοντας ότι δίκαια θα θεωρηθεί ότι ανήκει στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Το έργο ήταν το πιο απαιτητικό project που έχει αναλάβει η Grivalia Hospitality, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ το τελικό σχέδιο υπέστη πολλές αλλαγές για να ανταποκρίνεται στα πρότυπα πολυτέλειας της αραβικής Kerner International, που αναλαμβάνει τη διαχείριση του πρώτου One&Only της Ελλάδας, τον επόμενο μήνα.

    Γιώργος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality

    Στην κατασκευή του resort συμμετείχαν η ΓΕΚ Τέρνα και ο όμιλος Μυτιληναίου, ενώ πρέπει να θυμίσουμε πως ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είχε εκτιμηθεί σε 60 εκατομμύρια ευρώ, για να ξεπεράσει τελικά τα 300 εκατ.. «Περισσότεροι από 1.000 εξειδικευμένοι επαγγελματίες εργάστηκαν κατά την περίοδο της κατασκευής και δημιουργήθηκαν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας. Στο πλευρό μας στάθηκε η οικογένεια Παπαθεοχάρη (σ.σ. οι προηγούμενοι διαχειριστές των Αστεριών). Ξεκινήσαμε με το όραμα να δημιουργήσουμε ένα υψηλής πολυτέλειας έργο κι είμαστε πεπεισμένοι ότι και τα επόμενα θα είναι εξίσου εντυπωσιακά», είπε.

    Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως το One&Only Aesthesis είναι ένα από τα μόλις 35 της διεθνούς αλυσίδας στον κόσμο, η οποία δέχεται 200 έως 300 αιτήματα διαχείρισης θερέτρων ετησίως. Στην Ελλάδα τα θέρετρα υπό την ομπρέλα του brand θα φτάσουν τα τρία (σε Γλυφάδα, Μύκονο και Τζια), όπως διευκρίνισε ο Mohammed Al Shaibani, πρόεδρος της Kerzner International.

    Υπενθυμίζεται ότι στην έκταση έχουν αναπτυχθεί 120 δωμάτια, 18 κατοικίες και δύο εμβληματικές βίλες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, ενώ προς πώληση θα διατεθούν και 14 ιδιωτικές κατοικίες που θα εξυπηρετούνται από την Kerzner. Εντός του θερέτρου θα λειτουργεί ένα all day εστιατόριο, το Ora υπό τη διεύθυνση του σεφ Έκτορα Μποτρίνι, το El Bar de Paco Morales, ένας pop-up χώρος για δείπνο από τον Πάκο Μοράλες, το Alelia bar και το beach και pool bar Minima.

    Τα εύσημα Γουάτσα

    «Πριν από πέντε χρόνια ο Γιώργος Χρυσικός μου έδειξε αυτό το μέρος. Τότε διερωτήθηκα αν ξέρει τι λέει», είπε ο μεγαλομέτοχος της Eurobank, χειροκροτώντας τον επικεφαλής της Grivalia Hospitality, ενώ προχώρησε σε μία αναδρομή των επενδύσεών του στην Ελλάδα. «Το 2011 ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα στην Ελλάδα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, τότε αναζητήσαμε μία τράπεζα και ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι με την επένδυση στη Eurobank. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την τράπεζα, στην οποία ο Φωκίων Καραβίας κάνει καταπληκτική δουλειά, όπως και ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη Eurolife, τόνισε, μιλώντας με θερμά λόγια και για το κυβερνητικό έργο.

    Ο Πρεμ Γουάτσα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων

    «Αυτό σημαίνει το ελεύθερο επιχειρείν στα καλύτερά του. Επί τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εξαιρετική δουλειά, η χώρα είναι οικονομικά στιβαρή, υπάρχει πρόσβαση στην αγορά ομολόγων, υπάρχει μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας αλλά το σημαντικότερο επίτευγμα ήταν ότι κατάφερε να πείσει τους Έλληνες ότι μια συντηρητική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις λειτουργεί σωστά και προς το λαό. Η αναβάθμιση της S&P σημαίνει ότι η χώρα αυτή ανήκει πια στη βαθμίδα ΑΑΑ», κατέληξε.

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κυριακός Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας πως το νέο ξενοδοχείο του παραλιακού μετώπου «αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης τι θα πει υπερπολυτέλεια στην Ελλάδα. Όσα προσπαθήσαμε με πετύχουμε στον τουρισμό αποτυπώνονται σε αυτό έργο, μεταξύ άλλων η εστίαση στη βιωσιμότητα. Το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούνται καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αφού όσο είναι ακριβότερη η διαμονή τόσο θα αυξάνονται και οι μισθοί. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη του στόχου να κάνουμε την Ελλάδα τον καλύτερο προορισμό του κόσμου», είπε ο πρωθυπουργός, χαιρετίζοντας και την παρουσία του Πρεμ Γουάτσα στη χώρα, τον οποίο χαρακτήρισε τον «πιο ανθεκτικό και υπομονετικό επενδυτή».



    ΣΧΟΛΙΑ