• Business

    Ομόλογο Mytilineos: Ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία και την οικονομία

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Η υπερκάλυψη του ομολόγου της Mytilineos με το οποίο η εταιρεία άντλησε 500 εκ. ευρώ με επιτόκιο 4%, ενώ της προσφέρθηκε 1 δισ. ευρώ, ήταν μια σημαντική επιτυχία της, που κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια για την αναχρηματοδότηση των κεφαλαιακών της αναγκών.

    Συνολικά προσφέρθηκαν 1,007 δισ. ευρώ και η έκδοση καλύφθηκε 2,01 φορές ή 200%. Από το σύνολο των ομολόγων που εκδόθηκαν στο retail θα πάνε 456 εκ ή 91,2% και στους ειδικούς θεσμικούς τα 44 εκ ή 8,8%

    Η μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών που κάλυψε κατά 91,2% την έκδοση, ήταν μια ισχυρή απόδειξη της εμπιστοσύνης στην εταιρεία, αλλά και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Το αποτέλεσμα της έκδοσης του ομολογιακού δείχνει ότι η αγορά είναι ζωντανή και κινείται και αποδίδει για εταιρείες που έχουν προοπτικές και δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη.

    Η επιτυχία του ομολόγου άνοιξε τον δρόμο και για άλλες εκδόσεις από μεγάλες εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν στους επενδυτές ένα επιτόκιο καλύτερο από τις προθεσμιακές καταθέσεις και την ασφάλεια και την αξιοπιστία τους.

    Ταυτόχρονα, όταν οι μεγάλες εταιρείες δανείζονται από την αγορά, αφήνουν σε μικρότερες εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στην τραπεζική δανειοδότηση.

    Το γεγονός ότι η έκδοση αγκαλιάστηκε από τους ιδιώτες επενδυτές, αποκαλύπτει την πεποίθηση της αγοράς ότι η εταιρεία δεν είναι απλά μία ασφαλής επιλογή, αλλά η πιο σίγουρη επένδυση.

    Η αξιοπιστία και η δυναμική της Mytilineos οδηγεί περισσότερα κεφάλαια από τις καταθέσεις στην αγορά, ανοίγοντας το δρόμο προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς.

    Το συνολικό ποσό δείχνει την εμπιστοσύνη που συγκεντρώνει η εταιρεία τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τους θεσμικούς που αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια εγγυημένη γι’ αυτούς επένδυση

    Ιστορικό ρεκόρ στη συμμετοχή του retail

    Συνολικά 456 εκ. ευρώ από τις καταθέσεις των Ελλήνων κατευθύνθηκαν στο ομόλογο της MYTILINEOS, αποτελώντας ένα ρεκόρ όλων των εποχών στη συμμετοχή ιδιωτών.

    Το ρεκόρ αυτό έγινε γιατί το κοινό γνωρίζει και εμπιστεύεται τη MYTILINEOS και αισθάνεται ότι αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για τις αποταμιεύσεις του.

    Με την αξιοπιστία μιας τράπεζας και την προοπτική μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης εταιρείας, που ξεχωρίζει σε κάθε κλάδο που δραστηριοποιείται η εταιρεία αποτελεί μια επιλογή εγγυημένων αποδόσεων.

    Ασφάλεια και σταθερότητα μετά τις εκλογές

    Η εμπιστοσύνη στις αγορές ταυτόχρονα αποτελεί εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

    Άντληση και χρήση κεφαλαίων

    Τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα:

    – Ποσό μέχρι 255 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας. Ειδικότερα η Εταιρεία θα διαθέσει: Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο Κοινού Ομολογιακού Δανείου,

    – Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου

    – Ποσό έως 55 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

    – Ποσό μέχρι 236,2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Εκδότριας σε κεφάλαιο κίνησης, εντός έξι μηνών από την Ημερομηνία Εκδόσεως.

    Διαβάστε επίσης:

    Mytilineos: Τεράστια επιτυχία-Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο δύο φορές

    Ποια ελληνικά assets είναι οι «λαγοί» του investment grade

    Attica Bank: «Παράθυρο» για διαχειριστικό έλεγχο άνοιξε η Γενική Συνέλευση



    ΣΧΟΛΙΑ