• Business

    Όμιλος Libra: Παρουσιάζει την πρώτη αποκλειστική εταιρία μίσθωσης διαστημικών υποδομών

    • NewsRoom
    Γιώργος Λογοθέτης

    Γιώργος Λογοθέτης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Libra Group


    Την πρώτη παγκόσμια αποκλειστική εταιρία μίσθωσης διαστημικών υποδομών, εγκαινίασε το Libra Group, ένας ιδιωτικός διεθνής επιχειρηματικός όμιλος, οι θυγατρικές του οποίου κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε σχεδόν 60 χώρες.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στίζοντας πάνω στα 20 χρόνια εμπειρίας του Ομίλου στον κλάδο της μίσθωσης αεροσκαφών, η Space Leasing International (SLI) θα κατέχει και θα μισθώνει περιουσιακά στοιχεία κρίσιμης σημασίας για τη διαστημική οικονομία.

    Η πρώτη επένδυση της SLI περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σταθμού εδάφους στη γεωχωρικά κρίσιμη Αλάσκα της Αρκτικής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις πολικές τροχιές που παρακολουθούν την κλιματική αλλαγή, προς μίσθωση στον φορέα εκμετάλλευσης RBC Signals με έδρα το Redmond της Ουάσινγκτον.

    Η SLI έχει επίσης δεσμευτεί να αποκτήσει ή να κατασκευάσει επιπλέον 20 σταθμούς εδάφους σε όλο τον κόσμο εντός των επόμενων τριών ετών, οι οποίοι επίσης θα εκμισθωθούν στην RBC Signals στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης επιχειρηματικής συνεργασίας.

    Στο εγγύς μέλλον, το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο διαστημικών περιουσιακών στοιχείων της SLI θα επεκταθεί επίσης σε μεγάλα και μικρά περιουσιακά στοιχεία ζωτικής σημασίας για τη διαστημική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων, διαστημικών λιμένων και άλλων διαστημικών υποδομών.

    Σύμφωνα με το The Space Foundation, η σημερινή εμπορική διαστημική βιομηχανία παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη, με τη διαστημική οικονομία να αναμένεται να υπερβεί το 1 τρισ. δολάρια μέχρι το 2040.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη της διαστημικού κλάδου έχει θετικές αλυσιδωτές επιδράσεις σε πολλούς παγκόσμιους κλάδους, όπως οι μεταφορές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η γεωργία και η αστική ανάπτυξη, και μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση των καλλιεργειών, της διάβρωσης και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

    Ωστόσο, η ανάπτυξη του διαστημικού τομέα μπορεί να περιοριστεί από το υψηλό κόστος που σχετίζεται με τη δημιουργία και τη συντήρηση των διαστημικών υποδομών και την περιορισμένη προσφορά και πρόσβαση σε διαστημικές υποδομές.

    Εφαρμόζοντας το αποδεδειγμένο μοντέλο χρηματοδοτικής μίσθωσης του Libra Group που χρησιμοποιείται στις αεροπορικές και ναυτιλιακές θυγατρικές του, η SLI είναι σε θέση να υποστηρίξει και να επιταχύνει τη διαστημική βιομηχανία, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ κατασκευαστών και διαχειριστών διαστημικών περιουσιακών στοιχείων. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν εκμισθωτές εξειδικευμένοι στο πλήρες φάσμα διαστημικών περιουσιακών στοιχείων.

    Προσθέτοντας ένα νέο ρόλο ενός πλήρως αφοσιωμένου ιδιοκτήτη/εκμισθωτή στην αλυσίδα αξίας, η SLI θα στηρίξει την καινοτομία και τη δημιουργία εξοπλισμού, παρέχοντας παράλληλα μη απομειωτικό κεφάλαιο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση περιουσιακών στοιχείων απαραίτητων για τη διαστημική οικονομία.

    Ο Γιώργος Λογοθέτης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Libra Group, σημείωσε: “Χάρη στη βαθιά ανθρώπινη εφευρετικότητα, η κοινωνία μας συνεχίζει να διευρύνει τα όρια των δυνατοτήτων της. Η δύναμη του διαστήματος είναι απεριόριστη και φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, πλοηγούμαστε, συλλέγουμε πληροφορίες, καταπολεμούμε την κλιματική αλλαγή και είναι πέρα από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.”

    Συνεχίζοντας, προσέθεσε: “Η SLI συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό της διαστημικής οικονομίας, επενδύοντας στη δημιουργία και τη διατήρηση ενός χαρτοφυλακίου διαστημικών περιουσιακών στοιχείων τα οποία θα πυροδοτήσουν τεχνολογίες μεταστροφής και θα βοηθήσουν στη δοκιμή και τη δημιουργία πρόσβασης στην αγορά σε κλίμακα. Αυτό είναι το επόμενο συναρπαστικό βήμα για τον Όμιλο μας, ο οποίος έχει δεσμευτεί να προάγει την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο, προωθώντας παράλληλα το μέλλον σε παγκόσμιους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αεροδιαστημικής, της ναυτιλίας και άλλων.”

    Ο Alejandro Kerschen, Διευθύνων Σύμβουλος της SLI ανέφερε: “Η SLI αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο διαστημικών περιουσιακών στοιχείων διαθέσιμων για μίσθωση σε διαχειριστές, προσφέροντας έναν κρίσιμο, διαφορετικά ελλείποντα σύνδεσμο μεταξύ κατασκευαστών και φορέων εκμετάλλευσης.

    Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, ενισχύει την αλυσίδα αξίας του προϊόντος προς την αγορά και, τελικά, ωθεί την καινοτομία και την ανάπτυξη διαστημικών περιουσιακών στοιχείων.” Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε:

    “Με βάση την ισχυρή κληρονομιά χρηματοδοτικής μίσθωσης των θυγατρικών του Libra Group σε άλλους τομείς μεταφορών, η SLI είναι σε θέση να ξεκλειδώσει τη μετασχηματιστική δύναμη της χρηματοδοτικής μίσθωσης για να υποστηρίξει τους πελάτες μας από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν πρόσβαση στο διάστημα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την RBC Signals καθώς ξεκινάμε αυτήν τη συναρπαστική πρωτοβουλία.”

    O Christopher Richins, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της RBC Signals δήλωσε: “Παρέχοντας στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνται στο διάστημα, η SLI καταρρίπτει τα εμπόδια εισόδου και ξεκλειδώνει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη. Η RBC Signals είναι περήφανη για τη συνεργασία της με τη SLI και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση, καθώς οικοδομεί ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο διαστημικών περιουσιακών στοιχείων. Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι που αποκτήσουμε πρόσβαση στην ευρύτερη και παγκόσμια πλατφόρμα του Libra Group καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας σε όλο τον κόσμο.”

    H SLI βασίζεται στο ισχυρό ιστορικό του Libra Group στις θυγατρικές του στον τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων της αεροπορίας και της ναυτιλίας, οι οποίες διαθέτουν περισσότερα από 45 χρόνια εμπειρίας χρηματοδοτικών μισθώσεων στην απόκτηση και διατήρηση κεφαλαιουχικών περιουσιακών στοιχείων υψηλής αξίας σε πολλούς κλάδους. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια σε διεθνείς συναλλαγές στους τομείς των μεταφορών τα τελευταία 15 χρόνια.

    Η SLI επεκτείνει τις συμμετοχές του Libra Group στον τομέα της αεροναυτιλίας στο διάστημα. Προστίθεται επίσης στην κορυφαία αεροπλοϊκή θυγατρική του Ομίλου, την LCI, η οποία με την παράδοση των παραγγελιών που εκκρεμούν θα διαθέτει στόλο περίπου 350 ελικόπτερων, ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOLs), αυτοματοποιημένων drones και αεροπλάνων σταθερής πτέρυγας. Η ναυτιλιακή θυγατρική του Libra Group, η Lomar, έχει επιτύχει σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε πωλήσεις πλοίων στον ναυτιλιακό τομέα από το 2020.

    Διαβάστε επίσης: 

    Eλληνικό: Εμφανείς στα τέλη του 2023 oι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower

    Alumil: Πρωτοπορεί στο δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη

    Capital Gas Ship Management Corp.: Ύψωσε την ελληνική σημαία το LNG/C «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ