• Ναυτιλία

  Capital Gas Ship Management Corp.: Ύψωσε την ελληνική σημαία το LNG/C «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»

  • NewsRoom


  Με την ελληνική σημαία υψωμένη πλέει από σήμερα στις διεθνείς θάλασσες το πλοίο μεταφοράς LNG «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» υπό διαχείριση της Capital Gas Ship Management Corp., καθώς η εταιρεία ολοκλήρωσε τη διαδικασία νηολόγησης του πλοίου στο εθνικό νηολόγιο.

  Το «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» κατασκευάστηκε το 2021 στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα και διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κυβικών μέτρων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποδοτικό πλοίο νέας γενιάς εξοπλισμένο με κινητήρες τύπου XDF, συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος λίπανσης αέρα και αυξημένων ορίων πλήρωσης φορτίου (άνω του 99%) ενώ διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου. Η προηγμένη τεχνολογία και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που φέρει σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο στη δημιουργία του πράσινου στόλου της εταιρείας και στην δέσμευση της για βιώσιμη ανάπτυξη.

  Η ύψωση της ελληνικής σημαίας στο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Taichung στην Taiwan παρουσία του προξενικού λιμενάρχη του Τόκυο, Πλοιάρχου ΛΣ Γ. Μανδαλάκη.

  Υπενθυμίζουμε ότι το Mononews, είχε γράψει στις 31 Μαίου:

  «Η Capital Gas Ship Management Corp. του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων της Ακτής Μιαούλη, εκκινεί τις διαδικασίες για να νηολογήσει το πλοίο «Aristarchos» στο εθνικό νηολόγιο και να υψώσει την ελληνική σημαία.

  Το πλοίο, «Aristarchos, που μέχρι τώρα ταξίδευε με σημαία Μάλτας, είναι πλοίο μεταφοράς φυσικού αερίου, το οποίο χτίστηκε το 2021 στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries, στη νότια Κορέα.

  Διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174,000 κυβικών μέτρων και είναι εξοπλισμένο με μηχανές XDF και με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

  Το «Aristarchos» είναι χρονοναυλωμένο από την Cheniere για μια περίοδο 6 χρόνων, έχει μήκος 299 μέτρων και πλάτος 46 μέτρων.

  Η εταιρεία διαθέτει συνολικά δέκα οκτώ πλοία και όλα τα πλοία αρχίζουν από Α.»

  Σχετικά με την Capital Gas Ship Management Corp.

  Η Capital Gas Ship Management Corp. αποτελεί έναν διακεκριμένο χειριστή ποντοπόρων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κάθε πτυχή της διαχείρισης πλοίων. Διαχειρίζεται ένα στόλο 20 πλοίων LNG με συνολική μεταφορική ικανότητα που αγγίζει τα 3.4 εκατ. κυβικά μέτρα και συνολικό dwt 1.6 εκ. τόνους. Ο στόλος περιλαμβάνει πλοία της εισηγμένης στον Nasdaq, Capital Product Partners L.P. και πλοία υπό κατασκευή.

  Διαβάστε επίσης:

  Σκέρτσος: Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη «μέρα της μαρμότας»

  ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση τζίρου 7,4% στην βιομηχανία τον Απρίλιο

  Mytilineos: Είσοδος στην αγορά εξισορρόπησης ζήτησης

  ──────────────────

  Εκλογές 2023  ΣΧΟΛΙΑ