• Business

    ΟΛΠ: «Πονοκέφαλος» από τις πληροφορίες για τα σχέδια του νέου Κινέζου προέδρου – Καθυστερούν οι επενδύσεις;

    ΟΛΠ: Tο νέο διοικητικό συμβούλιο μετά τις παραιτήσεις των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ

    Γιου Ζενγκ Γκανγκ- Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε


    Πληροφορίες θέλουν τον νέο Κινέζο πρόεδρο της ΟΛΠ ΑΕ, Yu Zenggang, να επιθυμεί να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου τέρμιναλ κρουαζιέρας, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

    Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη νέα κινεζική ηγεσία στον ΟΛΠ να αλλάζει στρατηγική και να σκοπεύει να αναθέσει τα έργα του master plan του λιμένα σε κινεζικές επιχειρήσεις. Ήδη πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε παρουσίαση των έργων σε εκπροσώπους κινεζικών κατασκευαστικών εταιριών.

    Δυστυχώς, μια ενδεχόμενη ακύρωση και επαναπροκήρυξη σημαίνει καθυστέρηση μηνών και κινδύνους, που γεννώνται από αυτήν στους διαγωνισμούς των υποχρεωτικών επενδύσεων στο λιμάνι και στην χρηματοδότηση των έργων.

    Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του μεγάλου λιμανιού σημειώνουν πως «η κινεζική επένδυση στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε χάρις σε μερικούς Έλληνες και σε μερικούς Κινέζους, οι οποίοι με σοβαρότητα, συνέπεια και προπαντός με ήθος επέτυχαν να γίνει κάτι πολύ σημαντικό στην τόπο και να γίνει αποδεκτή η επένδυση αυτή από όλους τους Έλληνες». Και συμπληρώνουν πως «αυτό, που επιτεύχθηκε επί δέκα χρόνια, δεν μπορεί να το καταστρέψει κάποιος που ήλθε τώρα και αγνοεί όσα έγιναν». Καλό θα ήταν η κινεζική πρεσβεία, που δείχνει ευαισθησία στα ζητήματα αυτά, να συμβουλέψει κατάλληλα τη νέα ηγεσία του ΟΛΠ, προσθέτουν.

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, που έχει λόγο στην χρηματοδότηση των έργων του ΟΛΠ, πρέπει να παρέμβει αμέσως γιατί αλλιώς θα χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση που ανέρχεται στο 95% του κόστους των έργων, υπογραμμίζουν άλλες πλευρές.



    ΣΧΟΛΙΑ