• Business

    Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης του 38% της Wind στη VTG στη Vantage Towers

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Χάρης Μπρουμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone Ελλάδος, Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των Wind και Vodafone που αφορά στη μεταβίβαση της παθητικής υποδομής των κεραιών τους στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Vantage Towers.

    Πλέον το 100% της Vantage Towers Greece (VTG) ανήκει στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης Vantage Towers. Η Wind, μέσω της μητρικής της εταιρείας, Crystal Almond, μεταβίβασε το 38% της VTG, έναντι τιμήματος 288 εκατ. ευρώ.

    Η συμφωνία προβλέπει και την επένδυση από την πλευρά της Crystal Almond 100 εκατ. ευρώ στην Vantage Towers στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς της.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VTG, Αθανάσιος Έξαρχος, σε σύντομη δήλωσή του σημείωσε ότι τα 5.000 σημεία που διαθέτει στη χώρα μας η VTG υποστηρίζουν τη διεύρυνση της ευρυζωνικής συνδεσιμότητας με νέες καινοτόμες υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον.

    Στην VTG έχει μεταφερθεί ο παθητικός εξοπλισμός των σταθμών βάσεως (περίπου 5.000 κεραίες) των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

    Η προοπτική για την VTG με βάση το καταστατικό της είναι διευρυμένη. Σκοπός της είναι η λειτουργία και η εκμετάλλευση παθητικών υποδομών κινητών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα που περιλαμβάνουν ιστούς ή άλλες φυσικές κατασκευές στις οποίες τοποθετείται τηλεπικοινωνιακός ή ηλεκτρονικός εξοπλισμός ή υποδομών σταθερών ασύρματων τηλεπικοινωνιών και αυτό όχι μόνον για τις δύο εταιρείες Vodafone και Wind αλλά και για τρίτους.

    Για την Wind όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια, είναι μια συμφωνία συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ.

    Για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους η Vodafone Ελλάδος και η Wind έχουν συνάψει συμφωνία με την Vantage Towers Greece (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών) αρχικής διάρκειας 8 ετών, με τρεις επιπλέον διαδοχικές περιόδους ανανέωσης, διάρκειας 8 ετών η κάθε μία. Με βάση τη συμφωνία αυτή η Vantage Towers Greece θα είναι ο προτιμώμενος προμηθευτής νέων σταθμών βάσης και για τις δύο εταιρίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τα βρήκαν Vodafone Group και μέτοχοι Wind – Συμφωνία δημιουργίας κοινής εταιρείας για τις κεραίες με αποτίμηση περίπου €1 δισ.

    Tα επόμενα βήματα για την TowerCo των Vodafone και Wind

    Η Ελλάδα στην εποχή του 5G – Έπεσαν οι υπογραφές

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ