• Business

    Όλυμπος: Έσπασε το «φράγμα» των 400 εκατ. το 2020 – Οι μισές πωλήσεις έγιναν στο εξωτερικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τάκης Σαράντης, «Όλυμπος»

    Τάκης Σαράντης, «Όλυμπος»


    Με βασικό μοχλό τη διεθνή ανάπτυξη, ο όμιλος «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» κατάφερε να εμφανίσει σημαντική αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για την περσινή χρονιά.

    Ειδικότερα, η εταιρεία των αδελφών Σαράντη που παράγει και διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα «Όλυμπος» παρουσίασε άνοδο πωλήσεων 8,31% το 2020, φθάνοντας στα 404 εκατ. ευρώ έναντι 373 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ παράλληλα πέτυχε να αυξήσει κατά 6,12% τα EBITDA της, τα οποία ανήλθαν στα 52 εκατ. ευρώ από 49 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

    Ενισχυμένα κατά 1,69% ήταν και τα κέρδη προ φόρων, τα οποία έφθασαν σε 24 εκατ. ευρώ από 23,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η εταιρεία πέτυχε να περιορίσει κατά 9,31% τα χρηματοοικονομικά της έξοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 5,4 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ.

    Καταλυτικό ρόλο όπως φαίνεται έπαιξαν οι διεθνείς πωλήσεις που βελτιώθηκαν κατά 18,13% και ανήλθαν σε 202 εκατ. ευρώ από 171 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας το 50% των συνολικών πωλήσεων. Ο όμιλος έχει σημαντική παρουσία στην αγορά της Ρουμανίας, όπου κατέχει ηγετική παρουσία.

    Κατά την περσινή δύσκολη χρονιά για την οικονομία εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, η εταιρεία αύξησε σημαντικά τις επενδύσεις της στα 37 εκατ. ευρώ από 24 εκατ. ευρώ (+54,17%), προκειμένου να διατηρήσει τη δυναμική της.

    Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι εξαγορές των εταιρειών ΚΛΙΑΦΑ και ΔΟΥΜΠΙΑ, μέσω των οποίων επιχειρεί να επεκταθεί περαιτέρω στον κλάδο των τροφίμων. Παράλληλα, προχώρησε σε νέες προσλήψεις ανεβάζοντας τον αριθμό του προσωπικού που απασχολεί στα 1.560 άτομα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στον έλεγχο Σαββίδη περνάει ο ΟΛΘ

    Το παρασκήνιο πίσω από το πακέτο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Siemens Energy: Προχωρά σε περικοπή 7.800 θέσεων εργασίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ