• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Siemens Energy: Προχωρά σε περικοπή 7.800 θέσεων εργασίας

    • Bloomberg

    Christian Bruch, CEO Siemens Energy


    Η Siemens Energy θα περικόψει περίπου το 1/6 των εργαζομένων από το τμήμα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας μετά τις τελευταίες ενδείξεις ότι η παγκόσμια στροφή προς την πράσινη ενέργεια αλλάζει άρδην το τοπίο στις επιχειρήσεις ορυκτών καυσίμων.

    Συγκεκριμένα η εταιρεία θα περικόψει 7.800 θέσεις εργασίας έως το τέλος του οικονομικού έτους 2025, συμπεριλαμβανομένων περίπου 3.000 θέσεων στη Γερμανία και 1.700 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση της. Περίπου τα 3/4 των μειώσεων θα αφορούν τα τμήματα διαχείρισης και πωλήσεων.

    «Η αγορά ενέργειας αλλάζει σημαντικά, εξέλιξη που προσφέρει ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος Christian Bruch.

    Green Push

    Πράσινη ώθηση

    Το τμήμα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας απασχολεί περίπου 46.000 εργαζόμενους και κατασκευάζει και συντηρεί τουρμπίνες που χρησιμοποιούνται σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και άνθρακα – εργοστάσια που βρίσκονται στα στόχαστρο των κυβερνήσεων που θέλουν να πετύχουν τους κλιματικούς τους στόχους.

    Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χαμηλού κόστους έχουν επίσης υπονομεύσει τα οικονομικά της καύσης άνθρακα και φυσικού αερίου, οδηγώντας σε χαμηλότερους χρόνους λειτουργίας ορισμένα εργοστάσια και στο κλείσιμο άλλων.

    Η Siemens Energy επισήμανε ότι οι περικοπές των θέσεων εργασίας είναι επιπλέον του στόχου εξοικονόμησης κόστους των 300 εκατομμυρίων ευρώ (362 εκατομμύρια δολάρια) που έχει ήδη ανακοινώσει. Για τις απολύσεις θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα σε όποιες περιπτώσεις απαιτείται αυτό από το νόμο.

    Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται καθώς η Siemens Energy στοχεύει σε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων μεταξύ 6,5% έως 8% έως το 2023, από μείον 0,1% το οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο.

    Greylock Capital Associates: Tο hedge fund που επένδυε σε ελληνικό χρέος… πτώχευσε

    JPMorgan: Πόσο επικίνδυνο είναι για τις αγορές το φαινόμενο Reddit;

    Ο γιος του αγρότη που «πόνταρε» σωστά και έγινε δισεκατομμυριούχος με τη βοήθεια της Goldman Sachs

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ