• Business

    Όλοι εναντίον όλων στο διαγωνισμό των 515 εκατ. ευρώ για τις ταυτότητες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιχάλης Τσαμάζ - Θεόδωρος Φέσσας - Σπύρος Μανωλόπουλος

    Μιχάλης Τσαμάζ – Θεόδωρος Φέσσας – Σπύρος Μανωλόπουλος


    Ενστάσεις σχεδόν από όλους και προς όλους έχει να εξετάσει η επιτροπή του διαγωνισμού για το έργο της «Προμήθειας νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού εντύπων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας», προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από την απόφαση αποκλεισμού δύο εκ των τριών κοινοπραξιών που κατέθεσαν προσφορά ζητήθηκε από τους αποκλεισθέντες να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων σε όλες τις τεχνικές προσφορές και έγινε δεκτό, ενώ αρχικά δεν προβλεπόταν.

    Ακολούθησε ένα σημαντικός αριθμός ενστάσεων προς την επιτροπή του διαγωνισμού, κάτι βεβαίως συνηθισμένο σε όλους τους μεγάλους και σημαντικούς διαγωνισμούς.

    Εκτιμάται ότι οι αποφάσεις επί των ενστάσεων θα ληφθούν εντός 10ημέρου. Ακολούθως, είναι πιθανό να υπάρξουν και προσφυγές στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ή ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε καθυστερήσεις με αποτέλεσμα κανείς από τους εμπλεκόμενους να μην είναι σε θέση να εκτιμήσει πότε ο διαγωνισμός θα τελεσφορήσει.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κοινοπραξίες που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση, στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, είναι οι Thales Dis France – Unisystems, Veridos Ματσούκης – ΟΤΕ – Byte – ΙNCM και Zetes Industries – Space Hellas.

    Οι δύο κοινοπραξίες που έμειναν εκτός είναι οι Ιdemia – Neurosoft και Ιn Continu Et Services – Inform Λύκος.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο κοινοπραξίες αποκλείστηκαν λόγω ελλείψεων στους τεχνικούς φακέλους τους.

    Το εν λόγω έργο που χαρακτηρίζεται διαβαθμισμένο, λόγω της φύσης του, έχει προκηρύξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Η νέα ταυτότητα θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης με έγχρωμη φωτογραφία και θα ενσωματώνει την ηλεκτρονική υπογραφή, που θα αρκεί για τις συναλλαγές με το Δημόσιο.

    Η αλλαγή των ταυτοτήτων επιβάλλεται από τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Διαβάστε επίσης

    Τρεις κοινοπραξίες στη short list του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες



    ΣΧΟΛΙΑ