• Business

    Ok στο νομικό του Alpha, Π.Λαζαράτο να δει το υλικό της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

    • NewsRoom
    Πάνος Λαζαράτος.

    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών


    Το “πράσινο φως” για να παρακολουθήσει το επίμαχο ηλεκτρονικό υλικό από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, έλαβε ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Alpha, κ. Πάνος Λαζαράτος.

    Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριος Κρέτσος, στον οποίο και είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα, απέστειλε σήμερα επιστολή προς την “Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε”, ότι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας και καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, μπορεί να μεταβεί στα Γραφεία της Γενικής Γραμματείας, όπου θα γίνει και σχετική προβολή του υλικού.

    Στην εν λόγω επιστολή, ωστόσο, διευκρινίζεται ότι η προβολή του υλικού δε μπορεί να συνεχιστεί πέρα από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Βέβαια, σύμφωνα με την επιστολή προς τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, και εφόσον απαιτηθεί, η παρακολούθηση του υλικού μπορεί να συνεχιστεί και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται δε, ότι η καταγγελία που υπέβαλλε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, Πάνος Λαζαράτος, στρεφόταν μεταξύ άλλων και κατά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και της εταιρίας DIMERA για “αθέμιτο ανταγωνισμό και προσπάθεια επηρεασμού των μελών της Επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού”.

    Η αιτιολογία ήταν ότι “η συνυποψήφια εταιρεία “DIMERA” προέβη ομολογημένα, τουλάχιστον κατά την δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, σε προσχηματικές αυξήσεις του τιμήματος δίχως καμία πρόθεση να διεκδικήσει την άδεια, αλλά με αποκλειστικό σκοπό, να διογκώσει υπέρογκα το τίμημα και να πληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ήτοι να ζημιωθούν οι τελευταίοι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτές δε οι δηλώσεις συμπίπτουν με την συμπεριφορά της εταιρείας “DIMERA” καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και ιδίως κατά τη δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, όπου οι δύο τελευταίες έγγραφες προσφορές ήταν όντως μηδενικής αυξήσεως”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/kontominas-krisimes-apofasis-pou-tha-lavi-gia-mellon-tou-alpha-se-10-imeres/73716

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-kathigitis-p-lazaratos-gia-logariasmo-tou-d-kontomina/72927



    ΣΧΟΛΙΑ