• Business

    Ο Τάκης Κανελλόπουλος καρφώνει για 2η φορά τις αγορές: Μετά το ομολογιακό η ΤΙΤΑΝ δίνει 100 εκ για την αγορά εργοστασίου

    Τάκης Κανελλόπουλος

    Τάκης Κανελλόπουλος. Δ/ντης Επενδυτικών Σχέσεων Τιτάν. Η φωτό είναι από αγώνα Volley στην σχoλή Μωραΐτη.


    Πριν από 2 μήνες η ΤΙΤΑΝ και τα αφεντικά της Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και  Τάκης Κανελλόπουλος (λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα του Brexit ) κατάφεραν να εκδώσουν για λογαριασμό της εταιρίας ομολογιακό δάνειο πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 3,5%. Τότε είχε θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία καθώς στην συνέχεια οι αγορές διαλύθηκαν. Τώρα εν μέσω και πάλι διεθνούς κρίσης η Τιτάν  επενδύει 100 εκατ. ευρώ για να αγοράσει σημαντικό ποσοστό ενός μεγάλου εργοστασίου την Βραζιλία. Όπως ανακοινώθηκε η Τιτάν σύνηψε συμφωνία για την απόκτηση συμμετοχής στην τσιμεντοβιομηχανία Companhia Industrial de Cimento Apodi, που δραστηριοποιείται στην Πολιτεία Ceará στη Βορειοανατολική Βραζιλία. Όπως επισημαίνει, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Cimento Apodi θα ελέγχεται από κοινού (50/50) από τον Όμιλο Dias Branco και την εταιρεία ΤΙΤΑΝ/Sarkis (που θα ανήκει κατά 94% στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ). Το τίμημα της εξαγοράς, το οποίο θα προσδιοριστεί κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια Δολάρια Η.Π.Α. και θα καταβληθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου Τιτάν.

    Η Cimento Apodi διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Quixeré, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2015 και μία μονάδα άλεσης τσιμέντου στο λιμάνι του Pecém, κοντά στην πόλη Fortaleza, η οποία λειτουργεί από το 2011. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Cimento Apodi ξεπερνά τους 2 εκ. τόνους τσιμέντου ετησίως.

    Με την επένδυση αυτή ο Όμιλος Τιτάν επεκτείνει την παρουσία του σε μία νέα γεωγραφική περιοχή και εισέρχεται σε μία υποσχόμενη αγορά με μακροπρόθεσμες προοπτικές, ενώνοντας τις δυνάμεις του με σημαντικούς τοπικούς εταίρους κι επενδύοντας σε μια εταιρεία με παραγωγικό δυναμικό τελευταίας τεχνολογίας.

    Στη συγκεκριμένη συναλλαγή η τράπεζα Banco Itaú BBA και η δικηγορική εταιρεία Mattos Filho ενήργησαν ως οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι, αντίστοιχα, του Ομίλου Τιτάν.

    ΤΙΤΑΝ
    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ

    Ομολογιακό δάνειο 300 εκ . ευρώ 

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου ο επικεφαλής του ομίλου Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο Επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων Τάκης Κανελλόπουλος κατάφεραν να εκδώσουν για λογαριασμό της εταιρίας ομολογιακό δάνειο πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 3,5%. Ορισμένα από τα έσοδα της έκδοσης – η οποία αυξήθηκε από το αρχικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ – επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή παλαιότερου χρέους.

    O όμιλος βγήκε στις αγορές σε μια ευνοϊκή συγκυρία για ομολογιακές εκδόσεις, με το ρίσκο χώρας να έχει αποκλιμακωθεί και με τα yields των ελληνικών ομολόγων να πιστοποιούν τη βελτίωση του κλίματος. Η διοίκηση της Τιτάν αξιολόγησε τη χρονική στιγμή ως κατάλληλη για μια τέτοια κίνηση.

    Ήταν τότε η πρώτη πώληση ελληνικών εταιρικών ομολόγων από τον Δεκέμβριο του 2015 και ήταν λίγες ημέρες πριν πριν το πιθανό κλείσιμο των αγορών ενόψει του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή ή όχι στην Ε.Ε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/vretani-bookmakers-echoun-chasi-pleon-tin-pisti-tous-oti-brexit-tha-pragmatopiithi/65685

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/mpori-na-sinetrivi-ena-boeing-777-tis-emirates-omos-parameni-ena-apo-ta-asfalestera-aeroskafi-tou-kosmou/65682



    ΣΧΟΛΙΑ