• Business

    Ο Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 – Θα πληρώνει έως τα 69 του χρόνια!!!

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Δυο καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 100.000 ευρώ έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Το γεγονός αυτό ειδικά στις ημέρες μας είναι σπάνιο εκτός έαν ο δανειολήπτης διαθέτει ισχυρά assets δηλαδή ακίνητα η μετοχές σημαντικής αξίας. Μάλιστα το δάνειο εγκρίθηκε μέσα σε λίγες ημέρες και εκταμιεύθηκε σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000 από την κρατική μη συστημική Attica Bank. Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις. Το ένα δάνειο έχει εγγύηση το σπίτι του στα Σφακιά το οποίο όμως είναι υποθηκευμένο για στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ. Η μηναία δόση θα είναι 400 ευρω για το ένα δάνειο και 300 ευρώ για το δεύτερο δάνειο. Με δεδομένο οτι ο κ. Πολάκης ειναι σήμερα 54 ετών (γεννήθηκε το 1965) θα πληρώνει το δάνειο έως τα 69 του χρόνια.  Προφανώς εκτός τραπεζικής λογικής!!!

    Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

    Πόσο μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.



    ΣΧΟΛΙΑ