Τράπεζες

Ποινικές διώξεις για δάνεια εκατομμυρίων της Attica Bank

Attica Bank

Attica Bank


Σε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, για δάνεια εκατομμυρίων της Attica Bank, προχώρησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς, καθώς τα δάνεια φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, και για απλή συνεργία στην απιστία σε βάρος πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών στις οποίες και χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια, συνολικού ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ. Και τούτο διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι η Attica Bank υπέστη ζημία από τη χορήγηση των συγκεκριμένων πέντε δανείων την περίοδο από το 2011 ως το 2015.

Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δυο περιπτώσεις δανείων σε εταιρείες αρχειοθετήθηκαν, καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζα Αττικής: Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία ΔιαφθοράςΣΧΟΛΙΑ