• Business

    Ο Πύργος του Πειραιά φωταγωγήθηκε δημιουργώντας ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο κόσμο!

    • NewsRoom
    Ο Πύργος του Πειραιά

    Ο Πύργος του Πειραιά


    Ο Πύργος του Πειραιά με 22 ορόφους και ύψος 84 μέτρα, δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στην αφετηρία της Αθηναϊκής ριβιέρας.

    Την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, φόρεσε τα γιορτινά του και ως άλλος «φάρος», άναψε τα φώτα του σε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, με φόντο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η Piraeus Tower Α.Ε., κοινοπραξία της Cante Holdings Ltd (Όμιλος Dimand και EBRD) & της Prodea Investments, μαζί με τον Δήμο Πειραιά διοργάνωσαν για ακόμα μία χρονιά τη μοναδική αυτή φωταγώγηση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές».

    Ο Πύργος χρωματίζεται και ζωντανεύει σαν ένα μεγάλο installation εμπνέοντας και ξυπνώντας την αισιοδοξία. Τα εσωτερικά ζεστά φώτα στο χρώμα των κεριών αναδεικνύουν την ψυχή του και όλα αυτά που θα φέρει για τον Πειραιά στο μέλλον. Ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης, αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο ανάπτυξης, καθώς η οικολογική ανακαίνιση που επιχειρείται τον καθιστά έργο πνοής για την κοινωνία.

    Ο Πύργος του Πειραιά
    Ο Πύργος του Πειραιά

    Το φωταγωγημένο κτίριο θα «συνομιλεί» με τον κόσμο για ένα ολόκληρο μήνα, δημιουργώντας αίσθημα ευφορίας, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση, που όλοι μας έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

    Την αντίστροφη μέτρηση για το «άναμμα»  του Πύργου έδωσαν από το λιμάνι του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της Prodea Investments κα Τερέζα Μεσσάρη, με εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθούν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, μέσω live streaming καθώς η εορταστική δράση  πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

    Ο κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, τόνισε: «Ο Πειραιάς  έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης, της ανάπτυξης. Αφήνει πίσω του τη στασιμότητα και γίνεται μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική, η οποία  βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την αξιοποίηση του Πύργου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.»

    Ο Πύργος του Πειραιά
    Ο Πύργος του Πειραιά

    Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, σημείωσε: «Σήμερα, και για δεύτερη χρονιά, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Δήμος του Πειραιά, με αυτή την εορταστική φωταγώγηση και από άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν με ενέργειες και δράσεις που θα απευθύνονται στους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά. O Πύργος του Πειραιά θα είναι το ξεκίνημα αυτού που όλοι αποκαλούμε ‘Αθηναϊκή Ριβιέρα’ και μετά από 70 χιλιόμετρα, καταλήγει στο Σούνιο. Φανταστείτε λοιπόν πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στο μέλλον που θα αναβαθμίσουν την πόλη, θα της δώσουν ένα καινούργιο ρυθμό και θα την κάνουν ένα ευρωπαϊκό τουριστικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό προορισμό».

    Τέλος, η κα Τερέζα Μεσσάρη, συμπλήρωσε: «Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τοπόσημο,  που θα συμβάλλει τόσο στην αισθητική αναβάθμιση του Πειραιά όσο και στην εμπορική. Ελπίζουμε να το “αγκαλιάσει” όλος ο κόσμος και να αναδειχθεί σε ένα πραγματικό στολίδι, ξεχωριστό σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς θα είναι ο ψηλότερος Πύργος με εξαιρετικά αειφόρα χαρακτηριστικά και μοναδική αισθητική».

    Δείτε το video: 

    Διαβάστε επίσης:

    Στην ΤΕΡΝΑ η πρώτη φάση των έργων για το Πύργο Πειραιά – Διεκδικεί το σύνολο του έργου

    Ο Πειραιάς φορά τα γιορτινά του και σας προσκαλεί να αφεθείτε στη μαγεία των εορτών!



    ΣΧΟΛΙΑ