• Ενέργεια

    Στον ΔΕΣΦΑ με 6,6% ο όμιλος Κοπελούζου

    • NewsRoom

    Χρήστος Κοπελούζος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου


    Μερίδιο 10% στη Senfluga Energy Infrastracture Holdings S.A. (SENFLUGA), την εταιρεία που έχει εξαγοράσει το 66% στον ΔΕΣΦΑ μέσω διεθνούς διαγωνισμού, αποκτά ο όμιλος Κοπελούζου.

    Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στην DAMCO Energy του ομίλου Κοπελούζου και των Snam, Enagas International και Fluxys.

    Η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής.

    «Η επένδυση εκ μέρους της DAMCO είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από την SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι της Senfluga είναι τρεις πολύ σημαντικοί διαχειριστές συστημάτων φυσικού αερίου της Ευρώπης.

    Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος Κοπελούζου υπογραμμίζει ότι «αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στον αναβαθμισμένο ενεργειακό ρόλο της χώρας, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες και οι ελληνικοί Όμιλοι επενδύουν στην Ελλάδα».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Χρήστος Δ. Κοπελούζος, δήλωσε σχετικά: «Οι Έλληνες γνωρίζουμε καλύτερα από όλους την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της Ελλάδας και οφείλουμε να αποτελέσουμε πυξίδα για την έλευση ξένων επενδυτών στη χώρα μας. Ο Όμιλός μας συνεχίζει να επενδύει σημαντικά ποσά στην Ελλάδα αλλά θεωρούμε σημαντικότερο ότι μας εμπιστεύονται και συνεργάζονται μαζί μας μεγάλες διεθνείς εταιρείες, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τις άμεσες ξένες επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα»

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της SENFLUGA Federico Ermoli τόνισε: «Η επένδυση από έναν διακεκριμένο Ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο όπως ο Όμιλος Κοπελούζου ενδυναμώνει την παρουσία της SENFLUGA στην Ελλάδα και αποδεικνύει την δέσμευσή μας να αναπτύξουμε περαιτέρω τον ΔΕΣΦΑ και να τον καταστήσουμε την κορυφαία εταιρεία υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς όφελος τόσο της εταιρείας όσο και της Ελλάδας συνολικότερα».



    ΣΧΟΛΙΑ