• Business

    Από τον τραπεζίτη της JPMorgan μέχρι τον παραγωγό του Τζέιμς Μποντ: Η πιο θρυλική έπαυλη του Ηνωμένου Βασιλείου πωλείται έναντι 75 εκατ. δολ. (pics)

    • NewsRoom

    πηγή: www.rightmove.co.uk


    Ο Bρετανός μεγιστάνας Mike Jatania ευελπιστεί να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα deals της αγοράς εξοχικών κατοικιών του Ηνωμένου Βασιλείου, πουλώντας μία έπαυλη 12 υπνοδωματίων στα δυτικά του Λονδίνου.

    Το αρχοντικό που βρίσκεται στο Denham του Μπάκιγχαμσαϊρ – 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Λονδίνου – θα βγει προς πώληση την επόμενη εβδομάδα έναντι 75 εκατομμυρίων στερλίνων (93,2 εκατομμύρια δολάρια) μέσω των Knight Frank, Savills και Beauchamp Estates.

    Το Denham Place, το οποίο βρίσκεται σε έκταση 43 στρεμμάτων που σχεδιάστηκε από τον διάσημο Βρετανό αρχιτέκτονα τοπίου του Lancelot “Capability” Brown, χτίστηκε μεταξύ 1688 και 1701.

    πηγή: www.rightmove.co.uk

    Ιδιοκτήτης της έπαυλης είναι η οικογένεια του Jatania, η οποία δημιούργησε μια τεράστια περιουσία στον κλάδο των καλλυντικών και πούλησε την εταιρεία ειδών προσωπικής περιποίησης Lornamead που κατείχε στην ανταγωνίστρια της Li & Fung Ltd. για σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια πριν από μια δεκαετία.

    Μόνο επτά ιδιοκτήτες

    «Είναι πολύ ασυνήθιστο να έχεις στην κατοχή του ένα αρχοντικό σπίτι με αυτές τις ανακτορικές διαστάσεις, ίδιου επιπέδου με μία βασιλική κατοικία», τόνισε ο Τζέιμς Κρόφορντ, συνεργάτης στην Knight Frank. «Από την εποχή των Αγγλοσαξόνων, μέχρι τους σημερινούς πωλητές, υπήρξαν μόνο επτά ιδιοκτήτες του Denham Place».

    Ο Gary Hersham, διευθυντής της Beauchamp Estates, δήλωσε: «Με ένα λαμπρό παρελθόν που περιλαμβάνει βασιλείς, ένα μεγιστάνα των τραπεζών και διάσημους παραγωγούς ταινιών, το Denham Place είναι ένα πραγματικό τρόπαιο. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε δει μια σημαντική αύξηση στις πολύ πλούσιες οικογένειες που αναζητούν μεγάλες εξοχικές κατοικίες κοντά στο κεντρικό Λονδίνο, και αυτό είναι το τέλειο σπίτι όπου μπορούν να ελέγχουν πλήρως το περιβάλλον τους».

    πηγή: www.rightmove.co.uk

    Οι διάσημοι ένοικοι

    Η προγραμματισμένη πώληση έρχεται 23 χρόνια αφότου ο Jatania αγόρασε το ακίνητο -20 εκατ. στερλίνες σύμφωνα με τον Guardian- από την British American Tobacco, η οποία το χρησιμοποιούσε ως χώρο γραφείων μετά την εξαγορά του έναντι 5,1 δισ. στερλίνων από την ανταγωνίστρια της Rothmans.

    Στο κτίριο — το οποίο διαθέτει αίθουσα κινηματογράφου αφιερωμένη στον Τζέιμς Μποντ και κοκτέιλ μπαρ — έχουν διαμείνει η αυτοκρατορική οικογένεια Βοναπάρτη, ένας Αμερικανός τραπεζίτης της JP Morgan, ο πολιτικός και χρηματοδότης ταινιών Λόρδος Robert Vansittart και ο συμπαραγωγό του Τζέιμς Μποντ, Harry Saltzman.

    Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μεσιτικής Beauchamp Estates, ο Saltzman γύρισε μερικές σκηνές του δημοφιλούς πράκτορα στην βιβλιοθήκη του σπιτιού.

    πηγή: www.rightmove.co.uk

    Ο Jatania φιλοδοξεί να βρει έναν διεθνή αγοραστή για το Denham Place, καθώς η αδυναμία της λίρας έναντι του δολαρίου οδηγεί περισσότερους επενδυτές του εξωτερικού -ιδίως από τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή- στα πολυτελή ακίνητα του Λονδίνου.

    «Στο κεντρικό Λονδίνο, άνθρωποι όπως ο Ken Griffin και άλλοι διαχειριστές hedge funds έχουν αγοράσει ακίνητα, οπότε είμαι σίγουρος ότι οι Αμερικανοί θα ενδιαφερθούν», δήλωσε ο μεγιστάνας, ο οποίος τώρα κατοικεί στο Μονακό και επενδύει σε project της αγοράς ακινήτων, όπως το Regent’s Crescent στο Λονδίνο. «Υπάρχει επίσης πολύς πλούτος που δημιουργήθηκε πρόσφατα στη Μέση Ανατολή και γνωρίζουμε ότι οι οικογένειες εκεί θέλουν παραδοσιακά να έχουν σπίτια στο Λονδίνο», επισήμανε στο Bloomberg.

    πηγή: www.rightmove.co.uk

    Το 17% των ατόμων με πολύ μεγάλη περιουσία αγόρασαν τουλάχιστον ένα σπίτι πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της Knight Frank. Τα οικιστικά ακίνητα θεωρούνται ως η ασφαλέστερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για πλούσιους επενδυτές, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς κατατάσσονται πάνω από τον χρυσό και τα ομόλογα, αντίστοιχα.

    πηγή: www.rightmove.co.uk
    πηγή: www.rightmove.co.uk

     

    πηγή: www.rightmove.co.uk
    πηγή: www.rightmove.co.uk

     



    ΣΧΟΛΙΑ