• Business

    O μεγάλος πόλεμος των ασφαλιστών: Πολιτοπούλου vs Σαρρηγεωργίου. Ποια είναι τα όπλα τους και τι διεκδικούν


    Έτοιμη για… πακετάρισμα και πωλητήριο φαίνεται πως είναι η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας, και ήδη η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελλάδας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουλάχιστον δύο υποψήφιων μνηστήρων που θέλουν να την κάνουν δική τους, και αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να το πετύχουν αυτό.

    Από τη μία, όπως γράφαμε χθες στο mononews.gr, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και η Eurolife – και φυσικά, πίσω και από τους δύο, ο δαιμόνιος Prem Watsa και η Fairfax, υπό την «ομπρέλα» της οποίας βρίσκεται η Eurolife. Η Fairfax δείχνει να ενδιαφέρεται έντονα για τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα έκανε μία σημαντική επένδυση στη Λατινική Αμερική, αποκτώντας μονάδες του κολοσσού AIG. Έτσι, είναι λογικό να βλέπει με καλό μάτι την εξαγορά της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα, μέσω της Eurolife – άλλωστε, και ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, έχοντας ελευθερία διοίκησης από τη Fairfax, δεν κρύβει ότι στόχος της Eurolife είναι η ανάπτυξη και μέσω εξαγορών.

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου
    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Επικεφαλής Eurolife

    Όμως σε αυτήν την κούρσα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής η Eurolife δεν «τρέχει» μόνη της. Έχει έναν ισχυρό αντίπαλο, που ακούει στο όνομα NN – ή αν προτιμάτε, στο όνομα Μαριάννα Πολιτοπούλου.

    Η «σιδηρά κυρία» της NN Hellas, η οποία φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση του κλάδου ζωής με βάση τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (ενδεικτικό της βελτίωσης των επιδόσεων της ΝΝ Hellas είναι το γεγονός ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της ξεπέρασε τα 150 εκατ.) είχε ερωτηθεί σχετικά τον Σεπτέμβριο και είχε ξεκαθαρίσει ότι αν και εφόσον η Εθνική Ασφαλιστική τεθεί προς πώληση, θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

    Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Chief Executive Officer της NN Hellas
    Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Chief Executive Officer της NN Hellas

    Είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος από τους δύο διεκδικητές έχει καλύτερες πιθανότητες να προσδέσει στο «άρμα» του την Εθνική Ασφαλιστική. Πρόκειται για δύο πολύ ισχυρούς ομίλους, με φιλοδοξίες να πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις στην ασφαλιστική τα επόμενα χρόνια και με επικεφαλής δύο ανθρώπους ικανότατους και πολύ πεισματάρηδες, που είναι βέβαιο πως θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Επομένως, η σύγκρουση για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται σκληρή και… αιματηρή.

    Βέβαια, προϋπόθεση για να διεξαχθεί αυτή η ανελέητη μάχη είναι, προφανώς, να μπει το πωλητήριο στην Εθνική Ασφαλιστική, όπως περιμένουν όλοι ότι θα γίνει, έστω και αν ο όμιλος της Εθνικής επιδιώκει να… κρατήσει καθυστερήσεις. Εξάλλου, η υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών στην Εθνική και την υποχρεώνει να προχωρήσει σε αποεπένδυση, επομένως είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει η διαδικασία – και φυσικά οι δύο διεκδικητές βρίσκονται ήδη από καιρό σε ετοιμότητα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση “χαρίζει” συντάξεις 18.000 ευρώ… στα δικά της παιδιά!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Το 30% της αξίας τους έχουν χάσει τα εμπορικά ακίνητα την 5ετία!

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Εντυπωσιακή μεταμόρφωση!H Fraport παρουσιάζει το νέο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ