• Business

    Ο Δήμος Πειραιά θα αγοράσει το Χάι Λάιφ

    Ο Δήμος Πειραιά θα αγοράσει το Χάι Λάιφ


    Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στη διατήρηση της παραδοσιακής μορφής και χρήσης του κτηρίου Χάι Λάιφ.

    Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναστέλλεται η οικοδομική άδεια και απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στον διατηρητέο κινηματογράφο, οι κατασκευαστές επιχειρηματίες προσέγγισαν τον Δήμο Πειραιά, προτείνοντας τους την αγορά του κτηρίου.

    Ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση τους με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Νίκο Μπελαβίλα και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Αράπη.

    Την επομένη έγινε αυτοψία στον χώρο. Διερευνώντας τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης της αγοράς του διατηρητέου κτηρίου, υπήρξε επικοινωνία με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, του δημάρχου και του επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης.

    Στη συνέχεια, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Το σύνολο των παρατάξεων τοποθετήθηκαν υπέρ της λύσης της εξαγοράς του κινηματοθεάτρου και της αναβίωσης του ως χώρου πολιτισμού.

    Η επόμενη κίνηση, όπως ειπώθηκε, θα είναι η ομόφωνη πρόσκληση-αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για οικονομική και τεχνική στήριξη του έργου της εξαγοράς και αναβίωσης του «Χάι-Λάιφ» ως Στέγης κινηματογράφου, τέχνης και πολιτισμού, σε μία πόλη που έχει μεγάλη ανάγκη τέτοιων χώρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Cosco: Αντιδράσεις για την επέκτασή της σε Δραπετσώνα-Κερατσίνι – Το δίλημμα της κυβέρνησης

    Salamis Tours: Στα πλαίσια ανανέωσης του στόλου της η πώληση του πλοίου ALASA

    Γιώργος Κουμπενάς: Χρειαζόμαστε εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για την κρουαζιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ