• Business

    Ντόναλντ Τραμπ: Εξασφαλίζει μπόνους μετοχών 1,3 δισ. δολαρίων χάρη στο ράλι της Trump Media

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να εξασφαλίσει την Τρίτη ένα μπόνους μετοχών αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία που διαχειρίζεται την εφαρμογή του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, που ισοδυναμεί με περίπου το ήμισυ του πλειοψηφικού πακέτου που ήδη κατέχει σε αυτήν, χάρη στο άγριο ράλι των μετοχών της.

    Η ανταμοιβή θα ανεβάσει το συνολικό μερίδιο του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ στην εταιρεία, Trump Media & Technology Group, που ανοίγει νέα σελίδα, στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ενώ ο Τραμπ συμφώνησε να μην πουλήσει καμία από τις μετοχές του στην TMTG πριν από τον Σεπτέμβριο, τα απροσδόκητα κέρδη αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ώθηση στον πλούτο του, τον οποίο το Forbes υπολογίζει ότι αγγίζει τα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της αυτοκρατορίας του στην ακίνητη περιουσία, οι μετοχές είναι εύκολο να εκποιηθούν στο χρηματιστήριο και θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες καθώς συσσωρεύονται οι δικαστικές αμοιβές και τα πρόστιμα του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης μιας δικαστικής απόφασης 454,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπόθεση απάτης του στη Νέα Υόρκη που ασκεί έφεση.

    Το μπόνους αντικατοπτρίζει επίσης την πληθωρική διαπραγμάτευση των μετοχών της TMTG, οι οποίες βρίσκονται σε τροχιά από τότε που η εταιρεία εισήχθη στο Nasdaq τον περασμένο μήνα μέσω συγχώνευσης με μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) και εξαγοράστηκε από υποστηρικτές και κερδοσκόπους του Τραμπ.

    Ο Τραμπ θα δικαιούται το μπόνους μετοχών σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας SPAC όταν οι μετοχές της TMTG παραμείνουν πάνω από τα 17,50 δολάρια για 20 ημέρες διαπραγμάτευσης μετά την εισαγωγή της εταιρείας στις 26 Μαρτίου. Τελείωσαν τη διαπραγμάτευση τους τη Δευτέρα στα 35,50 δολάρια και θα έπρεπε να χάσουν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους την Τρίτη για να χάσει ο Τραμπ.

    Η τρέχουσα αποτίμηση της TMTG των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ισοδυναμεί με περίπου 1.220 φορές τα έσοδα της ζημιογόνου εταιρείας το 2023, ύψους 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Καμία άλλη αμερικανική εταιρεία παρόμοιας κεφαλαιοποίησης δεν έχει τόσο υψηλή πολλαπλάσια αποτίμηση, δείχνουν τα στοιχεία της LSEG. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η TMTG προειδοποιεί τους επενδυτές σε ρυθμιστικές δηλώσεις ότι οι λειτουργικές της ζημίες εγείρουν «ουσιαστική αμφιβολία» σχετικά με την ικανότητά της να παραμείνει στην επιχείρηση.

    Ένας εκπρόσωπος της TMTG αρνήθηκε να σχολιάσει την απονομή μετοχών στον Τραμπ. «Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα και μηδενικό χρέος, η Trump Media εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της που σχετίζονται με τη συγχώνευση και προχωρά γρήγορα με το επιχειρηματικό της σχέδιο», είπε ο εκπρόσωπος.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΙΔΜΑ: Στα 231,1 εκατ. ο κύκλος εργασιών – Πτώση 72,5% στα EBITDA

    Intrakat: Άλμα 83% στον κύκλο εργασιών και επιστροφή σε κερδοφορία το 2023 – Σε ιστορικό ρεκόρ 4,9 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο

    Μακρόν για Ολυμπιακούς Αγώνες: Το νερό του Σηκουάνα θα είναι καθαρό



    ΣΧΟΛΙΑ