• Business

    Ντελφίν Αρνό: Ποια είναι η κληρονόμος της LVMH – Η επιστροφή στο τιμόνι της Dior, η αναζήτηση ταλέντων και ο γάμος των 7 εκατ. δολαρίων

    • NewsRoom

    Delphine Arnault


    Οι αγορές εκτόξευσαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ τη μετοχή της LVMH, στο άκουσμα της είδησης ότι αναλαμβάνει επικεφαλής στη Dior η κόρη του πλουσιότερου άνδρα στον κόσμο, Μπερνάρ Αρνό, Ντελφίν.

    Την Τετάρτη ο Αρνό ανακοίνωσε ότι όρισε την κόρη του Ντελφίν επικεφαλής της Dior, προκαλώντας συζητήσεις σχετικά με το αν ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη διοίκηση της αυτοκρατορίας του.

    Η 47χρονη και μεγαλύτερη από τα παιδιά του μεγιστάνα των luxury brands δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στη δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα του ομίλου. Το πέρασμά της πριν συνεχίσει σε νευραλγικές θέσεις στην αυτοκρατορία του πατέρα της, ήταν καθοριστικό σε μία από τις καλύτερες εποχές της Dior.

    Πριν από τον διορισμό της ως εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, η Ντελφίν Αρνό, είχε διατελέσει αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Christian Dior.

    Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ και ο χώρος της μόδας την θαυμάζει για την εύστοχη επιλογή της να συνεργαστεί με έναν από τους κορυφαίους σχεδιαστές, τον Ραφ Σίμονς, αγαπημένο των celebrities, μετά την ξαφνική αποχώρηση του Τζον Γκαλιάνο.

    Η δυναμική κυρία της μόδας

    Η Αρνό εντάχθηκε στη Dior το 2001 ως εμπορική διευθύντρια και στη συνέχεια διορίστηκε ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος το 2008, όντας το Νο. 2 στη διοίκηση υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Σίντνεϊ Τολεδένο.

    Η Ντελφίν προτιμάει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με κορυφαία διεθνή μέσα που ειδικεύονται στον χώρο της μόδας, τραβάει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, όμως ανταποκρίνεται όποτε εκείνη κρίνει ότι είναι απαραίτητο.

    Σε αυτό φαίνεται ότι έχει μοιάσει στον πατέρα της, ο οποίος επέλεγε την έκθεση μόνο όταν θεωρούσε ότι αυτό είναι καλό για τις επιχειρήσεις του.

    Η κομψή κληρονόμος του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου έχει τεράστια επιρροή στον χώρο της μόδας. Και όχι μόνο λόγω του ονόματος του πατέρα της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι όταν αποφάσισε να ιδρύσει το βραβείο LVMH για Νέους Σχεδιαστές Μόδας το 2014, συγκέντρωσε στον ίδιο δωμάτιο ως κριτική επιτροπή την αφρόκρεμα της υψηλής ραπτικής.

    Οι Καρλ Λάγκερφελντ (Fendi), Ραφ Σίμονς (Dior), Νικολά Γκεσκιέρ (Louis Vuitton), Ρικάρντο Τίσι (Givenchy), Μαρκ Τζέικομπς (Marc Jacobs), Φοίβη Πιλό (Céline) συμμετείχαν στην επιτροπή.

    «Όταν η Ντελφίν σου λέει να πας κάπου, εσύ πας», είχε σχολιάσει ο Λάγκερφελντ.

    Άλλωστε αυτό έχει χαρακτηριστεί ως το δυνατό της σημείο. Να διατηρεί μία καλή σχέση με ιδιόρρυθμους δημιουργούς. Το φυσικό της ταλέντο εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της 12ετούς παρουσίας στη Dior. Η ιδέα της για το βραβείο την μετέτρεψε σε «κυνηγό κεφαλών» της LVMH, με την ίδια να πρωταγωνιστεί ενεργά στην αναζήτηση νέων ταλέντων.

    Μεθοδική αλλά μυστηριώδης

    Η Ντελφίν παίζει με τη δημοσιότητα, αλλά με τους δικούς της όρους. Σε συνεντεύξεις τύπου είναι πρόθυμη να απαντήσει στους δημοσιογράφους, αφού πρώτα οι συνεργάτες της έχουν προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε ερώτηση για την προσωπική της ζωή θα προκαλέσει τη λήξη της συνέντευξης. Τα μέσα ενημέρωσης την έχουν χαρακτηρίσει μεθοδική και μυστηριώδη θεωρώντας ότι πιθανόν να έχει το προβάδισμα από τον πιο «άνετο» με τη δημοσιότητα αδελφό της Αντουάν, ο οποίος λατρεύει να μοιράζεται στιγμές από την προσωπική του ζωή.

    Η ίδια ερωτώμενη για το τι κοινό έχει με τον πατέρα της είχε απαντήσει: «Νομίζω ότι είμαι πολύ διακριτική όπως αυτός».

    Αντίθετα με τους φίλους της και τον έμπιστο κύκλο της είναι περιγράφεται ως πρόσχαρη και πολύ πιο ομιλητική.

    Γεννημένη στη Λιλ το 1975, η Αρνό φοίτησε στη διάσημη γαλλική σχολή επιχειρήσεων EDHEC και στο London School of Economics πριν εργαστεί για δύο χρόνια στην  εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company.

    Το 2001, εντάχθηκε στον Dior και τελικά έγινε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια. Ακόμα κι αν δεν ήταν πάντα δεδομένο ότι θα ενταχθεί στην LVMH, λέει η Αρνό, η οικογενειακή επιχείρηση ήταν μια φυσική επιλογή.

    «Είμαι τυχερή που έχει να κάνει με τη μόδα, τα αρώματα και τα καλλυντικά», αναφέρει. «Αν ο πατέρας μου είχε μια εταιρεία ελαστικών, δεν ξέρω τι θα έκανα». Μαζί με τον μικρότερο αδερφό της, Αντουάν, δοκιμάστηκε σε πολλές θέσεις στην εταιρεία, με τον πατέρα της Μπερνάρ να παρακολουθεί στενά. «Έπρεπε να αποδείξουμε πολλά πράγματα», παραδέχθηκε παλαιότερα σε δηλώσεις της.

    Η προσωπική της ζωή

    Αν και διακριτική παρουσία που επιλέγει να μην αφήνει τα φώτα της δημοσιότητας να εισβάλλουν στην προσωπική της ζωή, η Ντελφίν κέρδισε επάξια μία θέση στη λίστα με τους πιο πολυτελείς γάμους στην ιστορία.

    Το 2005 παντρεύτηκε τον Αλεσάντρο Βαλαρίνο Γκανσία, τον Ιταλό κληρονόμο του ομώνυμου κρασιού, σε ένα γάμο που στοίχησε 7 εκατ. δολάρια. Φορούσε ένα νυφικό haute couture σχεδιασμένο από τον Τζον Γκαλιάνο για τον Οίκο Dior. Αντάλλαξαν όρκους στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό Saint-Jean-Baptiste de Bazas, ένα γαλλικό εθνικό μνημείο και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη διαδρομή προσκυνήματος Camino de Santiago de Compostela.

    Η δεξίωση έγινε στον αμπελώνα Château d’Yquem στο Μπορντό, ο οποίος ήταν γεμάτος με 5.000 χιλιάδες λευκά τριαντάφυλλα.

    Μετά τον χωρισμό της πέντε χρόνια μετά, το 2010, η κύρια προτεραιότητα της Αρνό είναι η οικογένειά της, για την οποία προτιμά να λέει πολύ λίγα. Ο σημερινός σύντροφός της είναι ο Ξαβιέ Νιελ, ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που είναι ένας από τους λίγους Γάλλους εκτός από τον πατέρα της στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes. Το ζευγάρι έχει μια κόρη, την Ελίζα κι ένα γιο τον Ζοζέφ.

    Η μητρότητα, όπως αναφέρει η Αρνό έχει αλλάξει τη ζωή της και έχει μετριάσει πιθανώς τα εργασιομανή της ένστικτα. «Τώρα, ίσως ξοδεύω λιγότερο χρόνο στο μεσημεριανό γεύμα, ώστε να μπορώ να επιστρέψω σπίτι νωρίτερα», αναφέρει.

    Διαβάστε επίσης:

    LVMH, Gucci, Hermes: Περιμένοντας τους Κινέζους



    ΣΧΟΛΙΑ