• Business

    Μπερνάρ Αρνό: Η κόρη του, Ντελφίν, αναλαμβάνει την Dior

    • Bloomberg

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVHM


    O 73χρονος Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου, προχωρά σε αλλαγές στη διοίκηση της αυτοκρατορίας του δίνοντας ενεργό ρόλο στους απογόνους του.

    Ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου brand παγκοσμίως όρισε την κόρη του Ντελφίν επικεφαλής της Dior, προκαλώντας συζητήσεις σχετικά με το αν ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη διοίκηση της αυτοκρατορίας του.

    Πρόσφατα ο γιος του, Αντουάν, αντικτέστησε τον Σίντνεϊ Τολεδάνο στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και αντιπροέδρου της Christian Dior SE, της εταιρείας χαρτοφυλακίου μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την LVMH Louis Vuitton SE.

    Οι διάδοχοι του Αρνό

    H Ντελφίν, 47 ετών, είναι η μεγαλύτερη από τα πέντε παιδιά του Αρνό. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, υπεύθυνη για την επίβλεψη όλων των δραστηριοτήτων του brand.

    Στο νέο της ρόλο θα συνεργαστεί στενά με τον Σαρλς Ντελαπάλμ, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντα συμβούλου στη Dior.

    O Αρνό έχει ακόμα δύο γιους από τον δεύτερο γάμο του, οι οποίοι συμμετέχουν επίσης στην LVMH. Ο Αλεξάντρ είναι υπεύθυνος προϊόντων και επικοινωνιών στο Tiffany εδώ και δύο χρόνια και ο Φρεντερίκ διευθύνει την ελβετική ωρολογοποιία Tag Heuer. Ο πέμπτος γιος του, ο Zαν, εργάζεται για την ανάπτυξη της κατηγορίας ρολογιών στη Louis Vouitton.

    O Αρνό την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι ο Πιέτρο Μπεκάρι, ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Dior θα διευθύνει τη Louis Vuitton, το μεγαλύτερο brand εντός του LVMH, την οποία διηύθυνε μέχρι τώρα ο Michael Burke, o οποίος θα αναλάβει νέες ευθύνες.

    Εκτόξευση κερδών

    Οι αλλαγές έρχονται σε μία περίοδο που τόσο η Dior όσο και η Louis Vuitton βρίσκονται σε περίοδο ακμής.

    Αν και η LVMH δεν αναλύει τα οικονομικά μεγέθη  ανά επωνυμία, η ανάπτυξη της μονάδας ειδών μόδας και δερμάτινων ειδών εκτοξεύτηκε από τον Dior το τρίτο τρίμηνο. Αυτή η μονάδα περιλαμβάνει επίσης τη Louis Vuitton καθώς και Fendi, Celine και άλλες επωνυμίες μόδας.

    Ο Μπεκάρι επέβλεψε την επαναλειτουργία του 30 Montaigne, του κορυφαίου καταστήματος της Dior στο Παρίσι τον Μάρτιο, μετά από περισσότερα από δύο χρόνια ανακαίνισης. Μέχρι τον Οκτώβριο, η μπουτίκ είχε προσελκύσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες από τότε που άνοιξε τον Μάρτιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπερνάρ Αρνό: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου – Ανάμεσα στην πολυτέλεια και την τέχνη



    ΣΧΟΛΙΑ