• Business

    Νίκος Σάββας: Τέσσερα containerships παρήγγειλε η Cosmoship

    Νίκος Σάββας

    O εφοπλιστής Νίκος Σάββας, Cosmoship Management


    Στην παραγγελία τεσσάρων νεότευκτων feeder containerships προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Cosmoship Management της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Νίκος Σάββας. Όπως αναφέρουν ναυλομεσίτες από την Ελλάδα, η παραγγελία αφορά τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (χωρητικότητας 1.500-teu το καθένα) από τα κινέζικα ναυπηγεία Guangzhou Wenchong Shipyard.

    Το ποσό του deal δεν έχει γίνει γνωστό, όμως εφόσον η συμφωνία επισημοποιηθεί ο στόλος της Cosmoship θα φτάσει στα 14 containerships, χωρητικότητας από 1.000-teu έως 1.800-teu.

    Πάντως η παραγγελία αυτή συμβαδίζει απολύτως με την πολιτική της ναυτιλιακής, η οποία την θέλει να δίνει «άμεση» δουλειά στα νεότευκτα της. Τα πλοία του στόλου της αυτή τη στιγμή απασχολούνται από εταιρείες όπως η United Arab Shipping, η Korea Marine Transport και η Sofrana Unilines.

    Τα περισσότερα containerships της εταιρείας που διαχειρίζεται ο κ. Σάββας είναι κατασκευασμένα στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες Dae Sun Shipbuilding & Engineering. Σε αυτά τα ναυπηγεία έγινε και η προτελευταία παραγγελία της Cosmoship το 2015, η οποία αφορούσε την κατασκευή δύο containerships, τα οποία παραδόθηκαν στη ναυτιλιακή το 2016 και το 2017, όπως αναφέρει το tradewinds.

    Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον χώρο του ξηρού φορτίου και διαθέτει δεκατρία handysizes.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Αδ. Λαιμός: Δύο ακόμα bulkers μπήκαν… ινκόγκνιτο στον στόλο της Unisea

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μεγάλα σχέδια της Αγγελικής Φράγκου για τη Navios Containers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: IMO: Στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ