• Business

    Nίκος Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away

    • NewsRoom
    Νίκος Παπαθανάσης

    Νίκος Παπαθανάσης


    Άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει

    Διευκρινίσεις για το πως θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away έδωσε σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι θα τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος στα εμπορικά καταστήματα.

    Μιλώντας στο Real Fm και ερωτηθείς για τη λύση του click away που -όπως όλα δείχνουν- έχει επιλεγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως το μέτρο προϋποθέτει ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν. Εννοείται πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδός του καταναλωτή στο κατάστημα, τόνισε.

    Ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με click away αν και άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει. Για την εστίαση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα κομμωτήρια ανέφερε ότι θα ανοίξουν για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας,

    Το άνοιγμα της αγορά θα γίνει με προσεκτικά βήματα, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ, ενώ ερωτηθείς για τη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ την πολιτική απόφαση -η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγο- ελήφθη από τον πρωθυπουργό.

    Διαβάστε επίσης:

    Αδ. Γεωργιάδης: Kλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις του lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

    Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» του λιανεμπορίου – Το σκεπτικό πίσω από την εισήγηση των επιστημόνων



    ΣΧΟΛΙΑ