• Business

    Νικόλας Μπακατσέλος (Pyramis) στο mononews: Όραμά μας η ανάδειξη των προϊόντων ελληνικής προέλευσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μπακατσέλος Pyramis

    Νικόλας Μπακατσέλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pyramis


    Την παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών με τη σφραγίδα Made_in_Greece θέτει ως προτεραιότητα ο Νικόλας Μπακατσέλος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyramis, μιλώντας στο mononews, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το εργοστάσιο στα Οινόφυτα όπου θα γίνει η μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο της «Πίτσος» στο Ρέντη.

    «Πήραμε τη σκυτάλη από μια ιστορική βιομηχανία, για να γίνουμε οι συνεχιστές της παραγωγής στην Ελλάδα. Δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά έχοντας θέσει ως προτεραιότητά μας την παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών με την σφραγίδα  Made_in_Greece» τονίζει ο κ. Μπακατσέλος.

    Όπως προσθέτει ο ίδιος, «όραμά μας είναι η ανάδειξη των προϊόντων ελληνικής προέλευσης ως των πλέον αξιόπιστων και ποιοτικών τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά».

    Άλλωστε μετά και την εύρεση του εργοστασίου που θα στεγάσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό της πρώην Πίτσος, η Pyramis προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου της το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη συμφωνία εξαγοράς μέρους του εξοπλισμού της Pitsos από την γερμανική BSH, όταν εκείνη αποφάσισε την παύση της λειτουργίας της.

    Σημειώνεται ότι αν και το εμπορικό σήμα της Pitsos παραμένει στη γερμανική εταιρεία, η Ρyramis μετά την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας θα προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών με το δικό της εμπορικό σήμα, μέσω των δύο γραμμών παραγωγής που θα προέρχονται από το πρώην εργοστάσιο της Pitsos.

    Eντός του Ιουνίου διαθέσιμη στους καταναλωτές η πρώτη εστία Pyramis με ελληνική σφραγίδα

    Ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων που θα παράγει η Pyramis έχει ήδη ολοκληρωθεί και τα επόμενα στάδια αποτελούν οι ποιοτικές δοκιμές προϊόντων και η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

    Στην πρώτη φάση προβλέπεται η παραγωγή εστιών κουζίνας ενώ υπολογίζεται ότι αυτή θα ξεκινήσει δοκιμαστικά περί τα τέλη Μαρτίου. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό, η πρώτη εστία Pyramis με ελληνική σφραγίδα αναμένεται να είναι διαθέσιμη προς το καταναλωτικό κοινό εντός του Ιουνίου.

    Αρχικά πάντως προβλέπεται να δοθεί έμφαση στην παραγωγή  των κεραμικών εστιών και σε δεύτερη φάση η γκάμα των προϊόντων να εμπλουτιστεί και με επαγωγικές εστίες. Στόχος της Pyramis είναι εντός της επόμενης διετίας η εταιρεία να προσθέσει στην γραμμή παραγωγής της και εντοιχιζόμενους φούρνους.

    Σημειώνεται πως η Pyramis, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του φιλόδοξου αυτού project που «τρέχει», κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της και περνά ουσιαστικά μία νέα εποχή «συνεχίζοντας» παράλληλα και την ιστορία της Pitsos.

    Η επένδυσή της επίσης έχει και σημειολογικό χαρακτήρα καθώς σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιστροφή της Ελλάδας στην παραγωγή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Έναν τομέα στον οποίο τις προηγούμενες δεκαετίες η χώρα μας είχε σημαντική παρουσία.

    Σημειώνεται τέλος ότι στο εγχείρημά της η Pyramis θα έχει και τη συνδρομή του έμψυχου δυναμικού της ιστορικής βιομηχανίας. Αρχικά, όπως είχε επισημάνει ο κ. Μπακατσέλος,  οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί από την ομάδα της Pitsos ήταν μηχανικοί και εργαζόμενοι που απασχολούνται στην ανάπτυξη των προϊόντων ενώ ακολουθούν προσλήψεις που αφορούν και στο προσωπικό που θα αξιοποιηθεί στην παραγωγή.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρyramis: Συμφωνία για τη μονάδα παραγωγής της πρώην Pitsos στα Οινόφυτα

    Νίκος Μπακατσέλος (Pyramis) στο mononews: Κλείδωσε στα Οινόφυτα η μονάδα παραγωγής της πρώην Pitsos



    ΣΧΟΛΙΑ