• Business

    Γ. Χαντζηνικολάου: Η χώρα χρειάζεται ξένες επενδύσεις

    Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς

    Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς


    «Χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις εάν θέλουμε να δούμε βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και υπογραμμίζει ότι το το μέλλον των τραπεζών είναι άρρητα συνδεδεμένο με το μέλλον της χώρας. «Ό,τι ωφελεί τις τράπεζες, είναι ωφέλιμο και για τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Αυτό που δεν διαθέτει η χώρα για να αφήσει πίσω της την κρίση, είναι οι επενδύσεις. Ακόμη και στην εγχώρια αγορά, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα ήθελαν να επενδύσουν, από τον πλούσιο επιχειρηματία μέχρι και τον ιδιοκτήτη συνοικιακών καταστημάτων, σημειώνει ο πρόεδρος και επισημαίνει ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό: «Χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις, εάν θέλουμε να δούμε βιώσιμη ανάπτυξη”. Αλλά για να εξασφαλιστεί ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται και πάλι για την Ελλάδα, χρειάζονται ασφάλεια», αναφέρει στη συνέντευξή του.

    Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου αναφέρει ότι για να επιστρέψουν περισσότερα χρήματα και οι τράπεζες να μειώσουν γρήγορα τα επισφαλή δάνεια, η Ελλάδα θα χρειαζόταν δυο πράγματα που συνδέονται στενά: σταθερότητα και ανάπτυξη, «περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο», όπως τονίζει.

    Όσον αφορά τις τράπεζες, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επισήμανε ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, στην τελευταία ανάλυσή του για τις ελληνικές τράπεζες, αξιολογεί τον τομέα ως σταθερό και αναμένει ότι οι τράπεζες θα είναι σχεδόν κερδοφόρες. Από την αρχή της κρίσης, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, είπε ο κ. Χαντζηνικολάου, αλλά η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια είναι η Φωτεινή Ιωάννου που αναλαμβάνει επιτελική θέση στην Τράπεζα Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Τουρισμός, εμπόριο, μεταποίηση και… δημόσιος τομέας συνέβαλαν στην απασχόληση τα τρία τελευταία χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της η WinMedica



    ΣΧΟΛΙΑ