• Business

    Χρήστος Μεγάλου: O νέος CEO της Πειραιώς ανοίγει τα χαρτιά του στις 15 Ιουνίου για την επόμενη μέρα

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Το στίγμα για το νέο πρόσωπο της Τράπεζας Πειραιώς θα δώσει ο κ. Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της,  στις 15 Ιουνίου που θα συναντηθεί  με 200  στελέχη της τράπεζας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στο Καστρί και ο κ. Μεγάλου θα παρουσιάσει το σχέδιο του για την επόμενη μέρα της Πειραιώς και τους τομείς που θα δώσει έμφαση, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την μείωση των καθυστερούμενων οφειλών, την επιστροφή των καταθέσεων.

    Στο μεταξύ μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος κύκλος  αξιολόγησης, που αφορά 38 μεσαία στελέχη της Πειραιώς και η οποία διενεργείται από Egon Zehnder Λονδίνου.

    Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και νέα ονόματα τραπεζιτών οι οποίοι θα αναλάβουν να ενισχύσουν κρίσιμες υπηρεσίες της τράπεζας, όπως είναι η διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών. Ενώ η Πειραιώς αναμένεται να προχωρήσει και σε νέα πακέτα  ευέλικτων ρυθμίσεων για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες.

    Πρωταρχικός στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Μεγάλου  -όπως είχε γράψει το mononews.gr-  είναι η  διοικητική διάρθρωση ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητα του οργανογράμματος και πέρα από την αξιολόγηση, αναμένονται και άλλες κινήσεις, όπως η ανάθεση αρμοδιοτήτων σε ειδικούς συμβούλους, δύο με τέσσερις στον αριθμό. Οι ακριβείς αρμοδιότητες των συμβούλων και η θέση τους θα καθοριστεί στην πορεία μόλις υπάρξει η πλήρης εικόνα του κατάλληλου οργανογράμματος.

    Ο στόχος της διαδικασίας αξιολόγησης είναι διπλός: να ισχύσει ένα σύστημα όπου η αξιοκρατία θα κατέχει τον πρώτο ρόλο και επίσης να τηρούνται σύγχρονοι κανόνες μάνατζμεντ όπως στις μεγάλες διεθνείς τράπεζες καθώς η εταιρική διακυβέρνηση αναδεικνύεται ως προτεραιότητα τόσο από τον Χρήστο Μεγάλου όσο και από τον Γιώργο Χαντζηνικολάου.

    Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ήδη δύο στελέχη αποχώρησαν από την Πειραιώς. Πρόκειται για την κα Πόπη Λαζαρίδου, γενική διευθύντρια εταιρικής τραπεζικής και ο κ. Γιώργος Παπαϊωάννου, γενικός διευθυντής corporate και shipping στα μεγάλα εταιρικά προβληματικά δάνεια. Πηγές αναφέρουν ότι το τμήμα της κ. Λαζαρίδου θα ενισχυθεί με νέα άτομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη μείωση έως και 30% στις νέες συντάξεις – Ποιοι συνταξιούχοι ζημιώνονται περισσότερο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβουλές δίνουν Οικονόμου, Βαφειάς και Χατζηπατέρας για τη ναυτιλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Warren Buffett: Ο λιτός βίος του δισεκατομμυριούχου



    ΣΧΟΛΙΑ