• Business

    Άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων απέκτησε η B2KAPITAL

    Τράπεζα της Ελλάδος

    Τράπεζα της Ελλάδος


    Άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων έλαβε η B2KAPITAL, μέλος του νορβηγικού πολυεθνικού ομίλου B2HOLDING Group. Πρόκειται για την έκτη εταιρεία που παίρνει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος και εμπλουτίζει την δευτερογενή αγορά προβληματικών δανείων.

    Ο νορβηγικός όμιλος διαθέτει περισσότερα από 1.600 εξειδικευμένα στελέχη σε 19 ευρωπαϊκές χώρες και είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών του Όσλο ενώ βρίσκεται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων διαχειριστών και αγοραστών μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως επισημαίνει ο Πέτρος Ζαμπέτας, διευθύνων σύμβουλος της B2KAPITAL, η σωστή και κοινωνικά υπεύθυνη διαχείριση των NPLs μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    «Η 25χρονη εκτεταμένη εμπειρία των στελεχών μας, σε συνδυασμό με τη συσσωρευμένη γνώση, τις βέλτιστες πρακτικές, τα προηγμένα συστήματα, τις διαδικασίες και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Ομίλου, εγγυώνται την επιτυχία της ελληνικής θυγατρικής, η οποία έχει ήδη στελεχωθεί με έμπειρα τραπεζικά στελέχη», σημειώνει.

    Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέτα, είναι να στηρίξει τους οφειλέτες και τις βιώσιμες εταιρείες να ανταποκριθούν καλύτερα σε νέες, βέλτιστες ρυθμίσεις που μπορούν να διακανονιστούν.

    Η Β2KAPITAL θα δραστηριοποιηθεί στην διαχείριση και εξαγορά μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, προερχόμενων από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής και λιανικής τραπεζικής.

    Ο όμιλος B2HOLDING Group δραστηριοποιείται σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, στη βόρεια Ευρώπη, την Πολωνία, την Κεντρική και τη ΝΑ Ευρώπη.

    Ο ρυθμός αδειοδότησης από την ΤτΕ επιταχύνθηκε μετά την απλοποίηση του πλαισίου και αναμένεται ότι ως το τέλος του 2017 θα λειτουργούν τουλάχιστον δέκα.

    Ήδη άδεια έχουν λάβει η Alvarez & Marsal που επικεντρώνεται στην αναδιάρθρωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Cepal που αποτελεί κοινή εταιρεία της Centerbridge και της Alpha Bank, η Pillarstone που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της KKR, της Alpha Bank και της Eurobank, η FBS θυγατρική της Eurobank και η ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ θυγατρικής της Attica Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ