• Business

    Play: Με επιτυχία το IPO στην Πολωνία

    • NewsRoom

    Πάνος Γερμανός. Βασικός Μέτοχος Public, Sunlight


    Με ιδιαίτερη επιτυχία φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η αρχική δημόσια εγγραφή της Play Communications του ομίλου Γερμανός στην Πολωνία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη IPO στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας έχει καλύψει πλήρως τα βιβλία προσφορών στο εύρος των 36-38 ζλότι ανά μετοχή.

    Αυτό αποτιμά την IPO στα 1,2 δισ. δολάρια (4,6 δισ. ζλότι), με το book-building για τις έως 121,6 εκατ. μετοχές που προσφέρουν η ελληνική Olympia Development και η ισλανδική Novator Partners να αναμένεται να λήξει την Πέμπτη.

    14,3 εκατ χρήστες 

    Από όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία πριν από 10 χρόνια, η Play έχει προσελκύσει 14,3 εκατομμύρια χρήστες και ξεπεράσει ανταγωνιστές όπως η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom, προσφέροντας υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές και χρησιμοποιώντας διασημότητες στις διαφημιστικές της εκστρατείες.

    Η συναλλαγή έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία που βρίσκει μιας σειρά IPOs της κεντρικής Ευρώπης αντιμέτωπες με αντιξοότητες. Αν το deal της Play πετύχει, η αξία των IPO που έγιναν φέτος στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας θα αντιστοιχεί σε 7,7 δισ. ζλότι, ξεπερνώντας το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εξαετίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Πάνος Γερμανός: Ο επιχειρηματίας που μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό IPO της 5ετίας στις τηλεπικοινωνίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Γερμανός: H νέα αιφνιδιαστική κίνηση του επιχειρηματία

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Πάνος Γερμανός: Σαρώνει το ομόλογο της Sunlight. Έχει συγκεντρώσει 120 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ