• Business

    Η Moody’s αποσύρει την αξιολόγηση της Play μετά την αποεπένδυση του Πάνου Γερμανού

    • NewsRoom


    Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service («Moody’s») απέσυρε σήμερα την αξιολόγηση «Ba3» της πολωνικής Play Communications, μετά την πώληση της εταιρείας στη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad και την αποεπένδυση του Πάνου Γερμανού από την εταιρεία.

    Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο οίκος, το outlook της εταιρείας βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης μετά την ανακοίνωση ότι η Play θα εξαγοραζόταν από την Iliad.

    Σημειώνεται πως η γαλλική Iliad απέκτησε το 96,7% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Play στις 25 Νοεμβρίου 2020 και, στη συνέχεια, στις 23 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε το squeeze-out για το υπόλοιπο 3,3% της εταιρείας

    Υπενθυμίζεται πως το mega deal της πώλησης της πολωνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Play στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Χαβιέ Νελ έφερε 440 εκατ. ευρώ στο ταμείο του ομίλου Olympia, αφού το 20% ανήκε στον Πάνο Γερμανό.

    Η συμφωνία ήταν μάλιστα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της περυσινής χρονιάς, απασχολώντας και τον διεθνή Τύπο, αφού αγοραστής ήταν ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Iliad.

    Τα κεφάλαια από την αποεπένδυση ήδη επανεπενδύονται, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί ο έμπειρος επιχειρηματίας, σε μεγάλο βαθμό για την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων του ομίλου στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ