• Business

    Νέο ξενοδοχείο από την TUI στην Κρήτη μετά το deal με Καράτζη

    • Contributor
    Καράτζης

    Ο Αντώνιος Καράτζης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου


    Ένα νέο ξενοδοχείο στη χώρα μας -το τρίτο συνολικά- θα κτίσει ο ταξιδιωτικός κολοσσός της TUI στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, στην Κρήτη, μετά την εξαγορά οικοπέδου από τον όμιλο Καράτζη.

    H TUI εξαγόρασε τη θυγατρική εταιρία του συνεργαζόμενου με την εταιρεία ομίλου Καράτζη, «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης.

    Στο οικόπεδο θα κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club. Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.

    Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων, ο όμιλος TUI προωθεί τον μετασχηματισμό του σε ολοκληρωμένο τουριστικό όμιλο, με επίκεντρο τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες. Ήδη οι δύο αυτοί τομείς συνεισφέρουν περίπου το ήμισυ των κερδών του Ομίλου. Από τη συγχώνευση με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος TUI έχει συνολικά διευρύνει τον αριθμό των δικών του ξενοδοχειακών μονάδων κατά 27, εκ των οποίων εννέα μόνο εφέτος.

    «Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, ROBINSON και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI.

    Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε δήλωσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός εταίρος […] Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την TUI».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όμιλος Καράτζη: Διπλή διάκριση στα Βραβεία Κούρος 2016 και στα Growth Awards

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλά νέα από TUI: Βούλιαξε από Γάλλους και Ολλανδούς η Ελλάδα τις ημέρες του Πάσχα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Ελλάδα θα πετάει ο νέος αεροπορικός όμιλος από την TUI



    ΣΧΟΛΙΑ