• Business

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Μαίνεται ο πόλεμος ΥΠΟΙΚ – Prininvest – Το Δημόσιο κατάσχεσε 2 πλωτές δεξαμενές

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


    Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του μετόχου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΕΝΑΕ Prininvest, μετά την κατάσχεση από το κράτος των δύο εκ των τριών (1 και 3) πλωτών δεξαμενών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την απάντηση της DGCOMP αναφορικά με το αν μπορούν τα ναυπηγεία να τεθούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, με ταυτόχρονη διαγραφή των χρεών. Την ίδια ώρα η  Prininvest έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, αξιώνοντας ένα δισεκατομμύριο ευρώ από το ελληνικό κράτος, για αθέτηση των υποχρεώσεών του. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά το Πάσχα.

    Από την πλευρά του το υπουργείου Οικονομικών, μέσω της γενικής γραμματείας βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομικών ζητά από την εταιρεία την επιστροφή 320 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως παράνομες κρατικές επιδοτήσεις.

    Για τις δύο δεξαμενές που κατασχέθηκαν από το το υπουργείο Οικονομικών, 72.000 τόνων και 36 τόνων αντίστοιχα, είχε εκδηλωθεί στο παρελθόν επί ιδιοκτησίας Thyssen Krupp ενδιαφέρον από τρίτους. Η κατάσχεση τους απομειώνει την δυνητική τους αξία έναντι δυνητικών επενδυτών στην περίπτωση που τα ΕΝΑΕ προσφέρονταν προς πώληση.

    Πάντως από το υπουργείο διαψεύδουν σενάρια περί ενδιαφέροντος της Cosco για τις δυο δεξαμενές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επένδυση – μαμούθ από την Παπαστράτος: Δίνει 300 εκατ. ευρώ για 400 θέσεις εργασίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Forbes: Οι τρεις Έλληνες στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη: Για να έρθουν επενδύσεις και δουλειές χρειαζόμαστε σταθερότητα και κυβέρνηση εμπιστοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ