• Business

    Euromedica: Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές

    Euromedica


    Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες των δανείων της Euromedica ονομαστικής αξίας περίπου 400 εκατ. ευρώ. Το εγχείρημα «τρέχει» η Deutsche Bank Λονδίνου και η πώληση συνοδεύεται από το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που φέρει τη σφραγίδα και των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, που επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα της συναινετικής εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα των υπερδανεισμένων ομίλων.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των 12 επενδυτικών funds, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του χαρτοφυλακίου των δανείων του ομίλου της Euromedica στο αρχικό στάδιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    Ειδικότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της CVC Capital Partners, που έχει ήδη αποκτήσει στη χώρα μας την κλινική Metropolitan και επίσης συμφώνησε πρόσφατα την κατ’ αρχάς εξαγορά του 97,2% του ΙΑΣΩ General από τον όμιλο ΙΑΣΩ. Η προσέλκυση ικανού αριθμού επενδυτών αποτυπώνει τη βούληση μεγάλων επενδυτικών funds για τη διείσδυση στην ελληνική αγορά της ιδιωτικής υγείας, η οποία αν και εμφανίζει έντονα χρηματοοικονομικά προβλήματα, μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης τα προσεχή χρόνια.

    Να σημειωθεί ότι στο τέλος του 2016 ο δανεισμός της Euromedica ανερχόταν σε 408 εκατ. ευρώ (καθαρός δανεισμός 397,5 εκατ. ευρώ) με το ύψος των ληξιπρόθεσμων δανείων να φθάνει τα 354,7 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων,  προς προμηθευτές, ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορία κ.ά. στο τέλος της προηγούμενης οικονομικής χρήσης  ανερχόταν σε 416,5 εκατ. ευρώ και μεγάλο μέρος των βασικών περιουσιακών στοιχείων της Euromedica είναι ενεχυριασμένο για τα παραπάνω δάνεια. Στα ενέχυρα περιλαμβάνονται θυγατρικές (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης), συμμετοχές (10% του ΙΑΣΩ, συμμετοχές σε κέντρα αποκατάστασης), ακίνητα και απαιτήσεις έναντι κυρίως του Δημοσίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξαφνικός πόλεμος στο ΙΑΣΩ: Ο Σπυρίδης, ο Θεοχαράκης και η Euromedica
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί αποχώρησε ο Οντόνι από το στοίχημα – Ποια είναι η επόμενη μέρα της Centric
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επέλαση CVC Capital στην υγεία: Πήρε και το ΙΑΣΩ General



    ΣΧΟΛΙΑ