• Business

    Wall Street: Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση

    • NewsRoom


    Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να διατηρεί και σήμερα το ρεκόρ της συνεδρίασης της Τετάρτης. Αιτία της ανοδικής ώθησης οι δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ενώπιον του Κογκρέσου -στις οποίες και επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των επενδυτών- αλλά και τα εταιρικά νέα.

    Κατά την εξαμηνιαία κατάθεσή της στο Κογκρέσο, η Γέλεν έστειλε «σήμα» ότι η Fed θα εξετάσει προσεκτικά τη σύσφιξη της πολιτικής της, δεδομένων των αβέβαιων προοπτικών για τον πληθωρισμό. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εμμένει στο πλάνο της σταδιακής αύξησης επιτοκίων, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, αλλά είναι έτοιμη να αλλάξει πορεία εάν ο πληθωρισμός παραμείνει αδύναμος.

    Στα εταιρικά νέα ξεχώρισε η Target, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 4,3% μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης για «μέτρια αύξηση» των πωλήσεων του δευτέρου τριμήνου.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 21.553,09 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη της τάξεως του 0,19% στις 2.447,83 μονάδες και ο τεχνολογικός NASDAQ ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 6.274,44 μονάδες.

    Πώς κινήθηκαν οι ευρωαγορές

    Μεικτή ήταν η εικόνα που παρουσίασαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0.32%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη 0.33%. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax σημείωσε κέρδη 0.12%, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε οριακές απώλειες 0.05%, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0.25%. Στην περιφέρεια, ο ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0.93%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,42%, ενώ πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε ισχυρά κέρδη ύψους 2%.

    Στα της Ευρώπης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel μετέβη σήμερα στη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με τον Emmanuel Macron. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, οι υπουργοί Οικονομικών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο για το συντονισμό του φορολογικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις των δύο χωρών.

    Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της AstraZeneca έκλεισε με σημαντικές απώλειες εν μέσω δημοσιευμάτων πως ο CEO εγκαταλείπει την εταιρεία για την Teva Pharma. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται 2,3% στα 1,6 εκατομμύρια οχήματα στο α’ εξάμηνο χάρη στη μεγάλη άνοδο που σημειώθηκε στο Ιράν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Εκτοξεύτηκε» πάνω από τις 850 μονάδες το ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ