• Business

    Μάρτιν Χσούρντα: Αυτός είναι ο νέος CEO του ΤΧΣ

    Μάρτιν Χσούρντα

    Μάρτιν Χσούρντα


    Επιτέλους το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) απέκτησε διευθύνοντα σύμβουλο, τον Αυστριακό Μάρτιν Χσούρντα.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε για τη θέση τον Αυστριακό κ. Χσούρντα, από τη short list με τους τρεις υποψήφιους που είχε αποστείλει το selection panel.

    Σημειώνουμε ότι η τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Η επιλογή θα πάρει να πάρει το «πράσινο φως» και από το EuroWorkingGroup. Στη συνέχεια η απόφαση διορισμού θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, όπου θα αναφέρεται ο χρόνος θητείας και οι ετήσιες αποδοχές του νέου CEO.

    Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη (9 Μαΐου 2017) συνεδρίασε -με φυσική παρουσία των μελών του- το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

    Υπενθυμίζουμε ότι η θέση του CEO χηρεύει από τον Ιούλιο πέρυσι, μετά την παραίτηση σύσσωμης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου. Μετά την παραίτηση του κ. Αρη Ξενόφου, τον περασμένο Νοέμβριο για τη θέση επελέγη ο Βασίλης Κατσικιώτης. Αν και ο διορισμός δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο κ. Κατσικιώτης παραιτήθηκε, χωρίς ποτέ να αναλάβει καθήκοντα. Στη συνέχεια έτρεξε νέος διαγωνισμός χωρίς όμως να υπάρξει short list υποψηφίων -παρότι υπήρξαν 70 υποψηφιότητες- και αυτός είναι ο τρίτος διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη CEO.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλιόσα Γκρίσσιν: Όλη η αλήθεια για την ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ. Οι θέσεις του επιχειρηματία στο mononews.gr

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη έκπληξη στη Vodafone: Αποχώρησε η Υβετ Κοσμετάτου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το νομοσχέδιο για να «ξεπαγώσουν» οι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς



    ΣΧΟΛΙΑ