• Business

    Οι άνθρωποι του Χρήστου Μεγάλου: Ποιο είναι το «νέο αίμα» στην Τράπεζα Πειραιώς

    Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Έναν συνδυασμό έμπειρων στελεχών και του «νέου αίματος» που προστίθεται στην ομάδα της Τράπεζας Πειραιώς αξιοποιεί ο Χρήστος Μεγάλου. H διοικητική ομάδα ενισχύθηκε πρόσφατα με τους Θύμιο Κυριακόπουλο, Γιώργο Κορμά και τον Γιώργο Χριστόπουλο, οι οποίοι αναφέρονται στον διευθύνοντα σύμβουλο ενώ ο Στράτος Ανδριάνης είναι η πιο πρόσφατη μεταγραφή του Ομίλου, στο κομμάτι του corporate strategy.

    Ο Χρήστος Μεγάλου, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, είχε τονίσει την ανάγκη αξιολόγησης του στελεχιακού δυναμικού στα πρότυπα των διεθνών ομίλων («μια διαδικασία που έχω περάσει ο ίδιος επανειλημένως στην Credit Suisse», όπως λέει χαρακτηριστικά), και παράλληλα, την ανάγκη ανανέωσης του management.

    Επαινεί δημοσίως και ονομαστικά τα στελέχη διοίκησης του Ομίλου που προσφέρουν επί σειρά ετών στην Πειραιώς και ταυτόχρονα, επιλέγει στελέχη για συγκεκριμένους τομείς στους οποίους δίνεται έμφαση.

    Τα νέα πρόσωπα

    Στο πλαίσιο αυτό, ήδη τρία έμπειρα στελέχη της αγοράς ανέλαβαν καίριες θέσεις: ο Θύμιος Κυριακόπουλος εντάχθηκε στην τράπεζα ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής στο γραφείο του CEO με αντικείμενα την υλοποίηση του business plan, τον συντονισμό ενόψει των stress tests του 2018, αλλά την βελτιστοποίησης των λειτουργιών και του ισολογισμού.

    Με MBA από το Wharton και απόφοιτος του Cornell, ο 42χρονος Θύμιος Κυριακόπουλος έχει μια σημαντική επαγγελματική εμπειρία: έχει διατελέσει Managing Director στο fixed income trading της Goldman Sachs, έχει συμμετάσχει στο σχηματισμό επιχείρησης fintech με την επωνυμία MarketAxess Inc, που είναι τώρα εισηγμένη στο NASDAQ και έχει διατελέσει στρατηγικός σύμβουλος της Deutsche Bank. Είναι πρόεδρος της Hellas Direct Insurance Ltd και διαχειρίζεται επενδύσεις σε επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών τεχνολογικής ανάπτυξης, εμπορικά ακίνητα και κεφαλαιαγορές.

    Τον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης ακινήτων ανέλαβε ο Γιώργος Κορμάς ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate με στόχο να διασφαλίσει ότι η θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο στρατηγικά, όσο και επιχειρησιακά, να δημιουργεί αξία και να επιτυγχάνει αποτελέσματα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον στην αγορά ακινήτων.

    H καριέρα του Γ. Κορμά περιλαμβάνει θέσεις συμβούλου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου μάλιστα ήταν υπεύθυνος για τα projects που συνδέονται με τις υπηρεσίες χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, όλων των ασκήσεων αναθεώρησης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τελευταίων έξι ετών και της αναδιοργάνωσης ολόκληρης της επιχειρηματικής ακίνητης περιουσίας της τράπεζας.

    Ο Γ. Κορμάς είναι απόφοιτος στη Διεθνή Τραπεζική και Χρηματοοικονομική, στην Επιχειρησιακή Έρευνα και την Οικονομική Ανάπτυξη και Ανάπτυξη, από το γερμανικό Justus-Liebig University Giessen.

    Οι έμπειροι

    Ο επίσης έμπειρος Γιώργος Χριστόπουλος ανέλαβε Σύμβουλος Διοίκησης του διευθύνοντος συμβούλου και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Recovery Banking Unit και άλλες Διευθύνσεις της Τράπεζας, που αναπτύσσουν το πλαίσιο και συντονίζουν τις συναλλαγές βελτιστοποίησης του ισολογισμού.

    Ο Γ. Χριστόπουλος έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία, ειδικά στην επενδυτική τραπεζική: έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στον τομέα σταθερού εισοδήματος της Nomura International, Global Head στον τομέα αναδυόμενων αγορών στη Dresdner Kleinwort, Global Head στον τομέα αναδυόμενων αγορών στη Rabobank International, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εμπορική Τράπεζα. Είναι απόφοιτος του αμερικανικού πανεπιστημίου Drexel.

    Στα νέα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς προστέθηκε ο Στράτος Ανδριάνης είναι η πιο πρόσφατη μεταγραφή του Ομίλου, στο κομμάτι του corporate strategy. Eχει μακρά θητεία στο χρηματοπιστωτικό χώρο, μεταξύ άλλων, στην Eurobank, τη Victus και την BNP Paribas ενώ έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Κεντ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurostat: Λόγω δανείων ανήλθε το ελληνικό χρέος σε ποσοστό 80%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Καντώρος: Eξωστρέφεια και σταθερότητα χρειάζεται η ασφαλιστική αγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ESM: Ο δρόμος εξόδου από τα Μνημόνια για Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος και Ισπανία



    ΣΧΟΛΙΑ